Altın fiyatları tavan yaptı

Altın fiyatları tavan yaptı

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası sıkılaşmasında sona geldiği ve gelecek yıl faiz indirimine başlayabileceğine dair beklentilerin güçlenmesiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altının ons fiyatı, 2.075,41 dolarla rekor seviyelere tırmanmasının ardından TSİ 22.50 itibarıyla 2.067,41 dolardan işlem gördü.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugünkü açıklamaları, Fed'in para politikasının sıkılaşmasının tamamlandığı beklentilerini artırdı ve altın fiyatlarındaki yükselişi hızlandırdı.

Powell, Atlanta’daki Spelman College’da yaptığı konuşmada, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dengeli bir şekilde ilerlediğini vurgulayarak yetersiz ve aşırı sıkılaşma risklerinin dengeye oturduğunu belirtti.

Politika adımlarının politika faizini oldukça kısıtlayıcı bir bölgeye taşıdığını ifade eden Powell, "Politikanın ne zaman gevşetilebileceğine dair şu an için bir yorum yapmak erken olur. Gerekirse politikayı daha da sıkılaştırmaya hazırız" dedi.

Analistler, piyasaların Powell'ın faiz oranlarının kısıtlayıcı seviyede olduğu yorumlarına odaklandığını, politikanın gevşetilmesi konusunda erken olduğu uyarısının göz ardı edildiğini belirtti.