Almanya'da yeni esnek iklim koruma yasasında anlaşmaya varıldı

Almanya'da yeni esnek iklim koruma yasasında anlaşmaya varıldı
Almanya'da iktidardaki koalisyonun parlamento grupları, sera gazı emisyonları için katı sektör hedeflerini içermeyen daha esnek bir iklim koruma yasası üzerinde anlaştı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, üç parti grubunun yeni bir iklim koruma yasası üzerinde uzun süren tartışmaların ardından anlaşmaya vardığı ifade ediliyor.

Anlaşma, sera gazı emisyonları için katı sektör hedeflerini içermeyen daha esnek bir yasaya ve planlanan güneş enerjisi finansman paketine olanak sağlarken, ulaştırma sektöründe sürücülere yönelik hafta sonu araç kullanma yasağı gibi geniş kapsamlı müdahalelerin masada olmayacağı belirtiliyor.

Alman Bakanlar Kurulu, Haziran 2023'te iklim koruma yasası reformunu ve Ağustos 2023'te güneş enerjisi paketini kabul etmişti. Ancak, her iki yasa da Federal Meclis'te görüşülmekteydi ve özellikle Yeşiller ve SPD, İklim Koruma Yasası'nın bağlayıcılığını yitirmesinden endişe ediyordu.

Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Lukas Köhler, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "İklim Koruma Yasası'ndaki yıllık sektör hedeflerinin kaldırılması, sürüş yasaklarının olmayacağını garanti ediyor" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın güneş enerjisi finansman paketi, güneş enerjisinin yaygınlaşmasını amaçlayarak, balkonlarda ve apartmanlarda güneş panelleri kurulmasını kolaylaştırmayı ve arazilerdeki güneş enerjisi sistemleri için seçenekleri genişletmeyi hedefliyor.

Alman hükümeti, Anayasa Mahkemesi'nin 2021'de ülkenin iklim koruma yasasını sıkılaştırması gerektiğine karar vermesinin ardından, iklim hedeflerini yukarı yönlü revize etmişti. Ülkede 2019'da açıklanan karbon emisyonlarını azaltma hedefi yüzde 65'e yükseltilmiş ve net sıfır karbon emisyonuna ulaşma tarihi 2045'e çekilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar