Almanya'da Julian Nagelsmann'ın sözleşmesi uzatıldı

Almanya'da Julian Nagelsmann'ın sözleşmesi uzatıldı
Almanya Milli Futbol Takımı, teknik direktör Julian Nagelsmann'ın sözleşmesini uzattı.

Almanya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 36 yaşındaki Alman teknik direktör Julian Nagelsmann'ın sözleşmesi 2026'ya kadar uzatıldı. Nagelsmann'ın sözleşmesi, daha önce 31 Temmuz 2024'e kadar devam edecek şekilde düzenlenmişti.

Nagelsmann, Hoffenheim, Leipzig ve Bayern Münih takımlarında teknik direktörlük yapmıştı. 2023'ün eylül ayında Almanya Milli Takımı'nın başına getirilmiş olan Nagelsmann, bu süre zarfında milli takımın performansını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
ulian Nagelsmann, 23 Temmuz 1987 tarihinde doğmuştur. Futbol dünyasında adından sıkça söz ettiren başarılı bir Alman teknik direktördür.

45210.jpg

JULİAN NAGELSMANN KİMDİR?

Julian Nagelsmann, 23 Temmuz 1987 tarihinde doğmuş başarılı bir Alman teknik direktördür.
Futbol kariyerine FC Issing'te başladı ve Augsburg ile 1860 Münih takımlarının altyapılarında forma giydi. Münih ekibinin U-17 takımının kaptanlığını yapmış ve U-19 takımında önemli bir rol üstlendi. Ancak, yaşadığı diz sakatlıkları nedeniyle U-19 seviyesinde futbol kariyerine son vermek zorunda kaldı.

Üniversitede işletme okuduktan sonra Spor Bilimleri’ne geçmiş ve teknik direktörlük kariyerine adım attı. 2008 yılında eski takımı Augsburg’a dönerek teknik direktörlük kariyerine başlamış ve kısa bir süre Thomas Tuchel ile çalışma fırsatı buldu.

Nagelsmann, 2010 yılında 1899 Hoffenheim’a geçerek U-19 takımının başına geçmiş ve 2012-13 sezonunda A takımın yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. 2016-17 sezonunda Hoffenheim’ın başına geçmiş ve Bundesliga tarihinin en genç teknik direktörü olma unvanını kazandı.

2019-20 sezonu öncesinde RB Leipzig ile anlaşmış ve burada önemli başarılar elde etmiştir. 2021 yılında Bayern Münih’in başına teknik direktör olarak geçmiş, ancak Mart 2023'te görevine son verildi.

Nagelsmann, Hoffenheim U-19 takımıyla 2014 yılında Almanya şampiyonluğu yaşayarak bu ligde en genç şampiyonluk yaşayan teknik direktör oldu.

Almanya millî futbol takımının başına geçerek yeni bir sayfa açan Nagelsmann, genç yaşına rağmen futbol dünyasında elde ettiği başarılarla dikkat çeken bir teknik direktördür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar