Almanya'da enerji destek paketi duyuruldu

Almanya'da enerji destek paketi duyuruldu
Almanya Başbakanı Olaf Scholz imalatçı şirketler için 5 yıllık enerji destek paketi açıkladı. Paket kapsamında 2024 yılında 12 milyar euroluk destek sağlanacak.

Alman hükümeti, ekonomiyi canlandırmak amacıyla önümüzdeki beş yıl boyunca imalatçıların elektrik faturalarını hafifletecek önlem paketi açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz destek paketinin 2024 yılına kadar 12 milyar euroluk katkı sağlayacağını belirtti.

Önlemler arasında imalatçılar için elektrik vergilerinde diğer Avrupa ülkelerindeki oranlara yakın - megavat-saat başına 15,37 eurodan 0,50 euroya - önemli bir indirimin yanı sıra özellikle enerji yoğun firmalar için ek destekler yer alıyor.

Ülkedeki elektrik fiyatları geçen yılki zirvelerine göre azalmış olsa da, en az 2027 yılına kadar yüksek kalması bekleniyor. Bu tarihte, önde gelen sektörler için elektrik fiyatlarının düşmesine yardımcı olabilecek önemli miktarda açık deniz rüzgâr kapasitesinin devreye girmesi bekleniyor.

Alman Ticaret ve Sanayi Odası paketi "aşırı elektrik yoğun sektörler için önemli bir destek" olarak memnuniyetle karşılarken ticaret ve hizmet sektöründeki şirketlerin de uygun elektrik fiyatlarına bağlı olduğunu belirtti. Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peter Adrian yaptığı açıklamada, "Bu durum, elektrik arzını hızla genişleterek fiyatları düşürmeyi daha da acil hale getiriyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar