Almanya'da bile projeleri olan Türk inşaat devi iflas etti

Almanya'da bile projeleri olan Türk inşaat devi iflas etti
Ülkemizdeki ekonomik kriz şirketleri etkilemeye devam ederken bir iflas haberi de Bursa'dan geldi. Almanya'da önemli projelere imza atan 10 yıllık inşaat şirketi kepenkleri indirdi.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Bursa ve yurt dışında faaliyet gösteren Taham İnşaat'ın konkordato mühleti uzatma başvurusunu reddetti ve 20 Mart'ta iflasına karar verdi.

2013 yılında kurulan ve 33 yıllık uluslararası deneyime sahip olan firmanın konkordato komiseri olarak görevlendirilen Engin Dinçeli'nin görevi sona erdi.

Dev inşaat şirketi iflas etti, Antalya ve Alanya'yı telaş sardı – Alanya Postası

Mahkeme tarafından yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

Muhlis Uyar ve Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret LTD. ŞTİ. (VN: 816 054 5489, Ticaret Sicil N:82182) davacılarının konkordato taleplerinin reddedilmesi üzerine, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret LTD. ŞTİ.'nin borca batık olduğu anlaşıldığından 20/03/2024 tarihinde saat 14:24 itibariyle iflasına karar verildi. Bu kararın gecikmeksizin Bursa İflas Müdürlüğü'ne bildirilmesine, davacılara verilen kesin mühletin sona erdiğinin ve mahkeme tarafından alınan tedbirlerin kaldırıldığının açıklanmasına, ayrıca Konkordato Komiseri Engin Dinçeli'nin görevinin sonlandırılmasına karar verildi. Karar, İİK 288 uyarınca ilan edilecektir.

Mahkeme resmen duyurdu: Bursa'daki dev inşaat şirketi iflas etti! - Bursa Hakimiyet

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar