Almanya, Kosova'daki asker sayısını artıracak

Almanya, Kosova'daki asker sayısını artıracak
Almanya Savunma Bakanı olan Boris Pistorius, Kosova’da görev yapan Alman askerlerine bir ziyarette bulundu. Pistorius, Kosova'ya nisan ayından itibaren konuşlanmak üzere 150 asker daha göndermek istediklerini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı olan Boris Pistorius, Balkan turu için geldiği Kosova’da görevli NATO’nun Kosova Gücü’nde (KFOR) görevli Alman askerlerine bir ziyarette bulundu. Pstorius, Kosova'da yaşayan Arnavutlar ile Sırplara gerginliği tırmandırmaktan kaçınma ve diyalog için bir çağrı yaptı. Pistorius, “Gündem diyalog ve gerilimi azaltmaktır. Başbakan, Batı Balkanlar'ın geleceğinin Avrupa Birliği'nde olduğunu açık bir şekilde vurguladı. Yol da bu olmalı. Bu durumda hiç kimsenin durumu daha da kötüleştirmemesi gerekir” ifadelerinin kullandı.

ALMANYA, KOSOVA’YA 150 ASKER DAHA GÖNDERECEK

Bakan Pistorius, Kosova Cumhurbaşkanı olan Vyosa Osmani ile yaptığı konuşmada, Kosova'ya nisan ayından itibaren konuşlanmak üzere 150 ek asker göndermek istediklerini ifade ederek, "Planlandığı gibi faaliyete geçebilmemiz için askerlerin eğitimi hızla devam ediyor" sözlerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar