Almanya Cumhurbaşkanı'ndan İmamoğlu'na ziyaret! Sirkeci'de Filistin protestosu ile karşılaştı

Almanya Cumhurbaşkanı'ndan İmamoğlu'na ziyaret! Sirkeci'de Filistin protestosu ile karşılaştı
Almanya Cumhurbaşkanı, Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyareti için İstanbul'a geldİ. İstanbul'daki ilk durağı olan Sirkeci Garı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelirken Steinmeier, bir grup tarafından Almanya'nın Filistin politikası için protesto edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyaretine başlamak üzere İstanbul'a geldi. Steinmeier ve beraberindeki heyetin uçağı 11.58'de İstanbul Havalimanı'na indi.

Almanya Cumhurbaşkanı'nı, İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı. Türkiye'ye yaptığı bu ilk ziyarette, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla İstanbul, Gaziantep ve Ankara'yı ziyaret edecek.

66bdea8e-001d-48c8-8586-ef052907196a-w.jpeg

İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Steinmeier, İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Daha sonra İstanbul Havalimanı'ndan ayrılan Steinmeier, 63 yıl önce Almanya'ya iş gücü göçünün başladığı nokta olan Fatih'teki Sirkeci Tren Garı'na gitti.

İmamoğlu ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tarafından karşılanan Steinmeier, burada basın mensuplarına poz verirken Steinmeier ve Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht, İmamoğlu ile tarihi Orient Express Lokantası'nda basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

0b6c6e1c-4b25-4e42-b390-ee266fff3dce-w-001.jpeg

Toplantının ardından Steinmeier ve İmamoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ile Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Tarihçi İlber Ortaylı'nın rehberliğinde müzeyi gezen heyet, "Almanya'ya Türk İşçilerin Göçü" temalı sergi ile Türk kadın işçiler ve onların müziklerini konu alan "Gurbette Hasret" sergisini de ziyaret etti.

bab14e67-5d4a-4cf0-8cec-56d1e41b2e34-w.jpeg

"SİRKECİ TREN GARINDAN BAŞLAMAMIZ TESADÜF DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaret sonrası bir konuşma yaptı ve Dinçer Güçyeter’in “Bizim Almanya Masalımız” adlı kitabından alıntı yaparak sözlerine başladı.

Steinmeier, konuşmasında, "Ziyaretimize Sirkeci Tren Garı'ndan başlamamız planlıydı ve bu bir tesadüf değil. Belki buraya artık turistler ulaşmıyor, buradan Avrupa’ya tren gitmiyor. Ancak bu tren istasyonu, birlikte paylaştığımız yıllara dayanan bağların ve insandan insana olan bağların taştan sembolüdür. Şu anki konumuz da burada olmaktan dolayı hepinize teşekkür ederim, sizinle sohbet etmekten mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

8a396976-e1e8-4a36-9e69-c51ae98d832b-w.jpeg

STEINMEIER'A 'FİLİSTİN' PROTESTOSU

Steinmeier, Sirkeci Garı’nı ziyareti sırasında bir grup tarafından protesto edildi. Almanya'nın İsrail'e verdiği desteği eleştiren grup, "Katil Almanya Türkiye'den defol" ve "Soykırım suçlusu katil Almanya" sloganları attı. Polis tarafından müdahale edilen ve bazı göstericilerin uzaklaştırıldığı bildirildi. İstanbul Valiliği yetkilileri, henüz herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığını açıkladı.

almanya-cumhurbaskani-steinmeier-istanbul-da-imamoglu-nu-ziyaret-etti-1.webp

ÜÇ GÜNLÜK PROGRAMINDA NELER VAR?

Steinmeier'in ziyaret programı oldukça yoğun ve çeşitli etkinlikler içeriyor. Türk-Alman göç deneyimi olan bireylerle buluşmasının yanı sıra, planlanan tekne gezisinde Alman şirketlerinin temsilcileriyle iki ülke ekonomik ilişkilerini masaya yatırması bekleniyor. Steinmeier'in ayrıca iş dünyası, bilim, sanat, edebiyat, spor ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

42b9abc2-b86c-4330-9b02-b9cf6f2ab910-w.jpeg

Gaziantep ziyareti sırasında depremzedeler için yapılan sığınma evi ve Almanya'nın desteklediği bir okulun ziyareti öne çıkıyor. Ayrıca, Gaziantep'te 23 Nisan kutlamalarına katılması bekleniyor. 24 Nisan'da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelmesi planlanıyor. Bu ziyaret kapsamında Ankara Üniversitesi'ni ziyaret etmesi ve Anıtkabir'i ziyaret etmesi, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakması öngörülüyor.

aae64b60-49d5-4531-ade2-f48b02e5955b-w.jpeg

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar