Ali Mahir Başarır kimdir? CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kaç yaşında, nereli?

Ali Mahir Başarır kimdir? CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kaç yaşında, nereli?
Ali Mahir Başarır'ın hayatı son zamanlarda birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Birçok vatandaş internette 'Ali Mahir Başarır kimdir?' sorusunun cevabını arıyor. Peki Ali Mahir Başarır kimdir? CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kaç yaşında, nereli?

Ali Mahir Başarır kimdir?

Mersin Milletvekili ve Avukat Ali Mahir Başarır tekrardan gündeme geldi. Birçok kişi Ali Mahir Başarır'ın hayatını araştırıyor. Peki Ali Mahir Başarır kimdir? CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kaç yaşında, nereli?

ALİ MAHİR BAŞARIR KİMDİR?

Ali Mahir Başarır, Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 Eylül 1975 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tarsus'ta tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve yüksek lisansını aynı üniversitenin Kamu Hukuku alanında tamamladı. İstanbul'da serbest avukatlık yaparak iş yaşamına adım atan Başarır, aynı zamanda Maltepe Spor Kulübü ve Kartal Spor Kulübü'nde yöneticilik yaptı.

Siyasi kariyerine 1992 yılında Tarsus CHP ilçe örgütlenmesinde görev alarak başlayan Başarır, 2011 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili aday adayı oldu ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili olarak meclise girdi.

Ayrıca 25-26 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçildi ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesidir. Aynı zamanda ÇYDD ve HATİAB üyesi olan Ali Mahir Başarır, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar