Ali Koç'tan dikkat çeken açıklama: Bizim camiada olmaz demiştim ama...

Ali Koç'tan dikkat çeken açıklama: Bizim camiada olmaz demiştim ama...
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, divan kurulunda yaptığı konuşmada yaşadığı bir anıdan örnek vererek, "Son 2 senede yanıldığımı yaşayarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç Online Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda konuştu.

Seçilmeden önce ve seçildiği zaman da TFF Yönetim Kurulu ile diğer kurulların oluşum şekliyle ilgili endişelerini dile getirdiğini aktaran Koç, "Bunu dile getirmeye devam edeceğiz. 'Onun adamı, bunun adamı, şu takımın temsilcisi' gibi yaklaşım uzun vadede Türk futboluna fayda getirmiyor. Liyakat bazlı değil de kulüp bazlı seçimler veya iş dünyasını temsil eden ama futboldan uzak insanların sadece isim olduğu için yönetim kurullarına girmesinin sonuçları ortada. Liyakat üzerine kurulu yönetimler olması gerekiyor. Bazen bize oyunu kurallarına göre oynamadığımız söyleniyor. Bu doğru. Oyunu kurallarına göre oynamıyoruz. Er ya da geç Türk futbolu yapısal sıkıntılardan olan oluşumları geride bırakıp, spora katkı sağlayacak, kendi alanlarında liyakat sahibi insanlardan oluşmaya başladığı zaman hakemlerin performansı da artacaktır. Adil rekabet sağlanacaktır. Her şeyden önemlisi halkın futbola inancı artacaktır. Bunun sonucunda pek çok konuda Türk futbolu ilerleme sağlayacak" ifadelerini kullandı.  

"YANILDIĞIMI GÖRDÜM"
 
Yönetim kurulu üyesiyken 2012'de ayrıldığını vurgulayan Koç, "Başka bir kulübün efsane yöneticilerinden biriyle yemek yiyordum. Bana, 'Futbol öyle bir şeydir ki yönetimden ayrıldığın zaman senden sonra gelenlerin başarısız olmasını istersin.' demişti. Ben de 'Ağabey herhalde sizin camiaya has bir şey. Bizim camiada olmaz.' demiştim ama son 2 senede yanıldığımı yaşayarak görüyorum" dedi.  

"BUNU YAPMAK ZORUNDAYIZ"

"Yeri ve zamanı geldiğinde bugüne kadar dile getirmekten imtina ettiğimiz bazı gerçek bilgileri paylaşacağız" diyen Koç, "Kendi iç işlerimizde şeffaflık gerekiyor. Bunu yapmak zorundayız. Böyle bir sürece girdik. Herhalde ilk adımları mali genel kurulda olur" diye konuştu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar