Ali Koç'tan Ali Palabıyık resti: ''Bir daha stadımıza giremez!''

Ali Koç'tan Ali Palabıyık resti: ''Bir daha stadımıza giremez!''
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Adana Demirspor maçında verilen tartışmalı hakem kararlarının ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştü. Koç, toplantı sonrasında sert açıklamalarda bulundu.

Dün oynanan ve 1-1''lik beraberlikle biten Adana Demirspor - Fenerbahçe karşılaşmasına hakem Ali Palabıyık''ın kararları damga vurmuştu. Maçın ardından birçok yorumcu ve eski hakem verilen kararları eleştirirken, Fenerbahçe camiasından da üst üste tepki mesajları gelmişti. Bugün ise Fenerbahçe''nin Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu''na (TFF) giderek Başkan Mehmet Büyükekşi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koç, sert mesajlar verdi. Ali Koç''un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"YABANCI HAKEMLERİ DENEMEMİZ ŞART"

Akıllardan silinmeyecek fahiş hatalar, ne hikmetse bir takımın aleyhine, başka bir takımın lehine işlemektedir. Dün gece olanlar malumunuz. Bu bağlamda TFF''ye geldik. Nelerden, ne için rahatsızlık duyduğumuzu ifade ettik. Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanılanlar, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanılanlar, hakemlik müessesesinin iflasının belgesidir. 

Akıl akıldan üstündür. Herkes dün gece yaşanılanları gördü. Yabancı hakemleri denememiz lazım dediğimiz noktaya geldik.

"ALİ PALABIYIK BİR DAHA STADIMIZA GİREMEZ!"

Ali Palabıyık bir daha maç alır, almaz... Onu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; o arkadaş bir daha bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez. 

Açık, net şekilde söyleyeyim. Kendisi sadece bizim maçımızda değil, şaibeli pek çok maçı var. Buraya has değil. Yeni MHK''nin ataması değildir bu. Eski MHK''nin atamasıdır. Eski MHK giderayak bombayı bırakmıştır. Nasıl, böyle bir adamı dünkü maça atamak. En genç hakemi baskı olacağı başka bir maça atamak. İnşallah yeni MHK elinden geldiğince bu sıkıntıları giderebilecek çözümleri bulur. Dün gece, ofsaytımsı, penaltı pozisyonu olan maç da dahil olmak üzere bu kadar iyi niyetli bir şeyler yapılmaya çalışılan bir ortamda Türk hakemlik müessesesinin iflas ettiğinin belgesidir, kanıtıdır, sertifikasıdır. Fahiş hatalar, insanın olduğu her yerde hata olur ama akıllardan silinmeyecek fahiş hatalar, ne hikmetse bir takımın aleyhine, başka bir takımın lehine işlemektedir

"HAKEMLER ADİL OLURSA LİDERLİĞİ ALIRIZ"

Dün son dakikalarda Miha Zajc''ın ceza sahasının hemen dışında yerde kalması sonrasında faul çalmayan Ali Palabıyık''a maç sonunda sert tepki gösteren ve kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus da karşılaşma ve hakemler hakkında açıklamada bulundu. Portekizli çalıştırıcı "Her şey adil bir şekilde ilerlerse, biz zaten liderliği alırız.  Yıllardır bu işi yapıyorum, daha önce hiçbir takımın saha içinde bu kadar mağdur edildiğini görmemiştim.

"HAKEME SAYGISIZLIK YAPMADIM"

Maç sonunda hakeme saygısızlık yapmadım, son pozisyon hakkındaki görüşüne katılmadığımı söylemek için yanına gittim. Kırmızı kartın nedenini bilmiyorum. Hakem, ''saygısız bir tutumda bulunduğumu'' söyledi ama ben böyle bir şey yapmadım.

Şu anda rakibimiz Galatasaray''ın 6 puan gerisindeyiz ancak ligin bitmesine çok var. Liderliğe tekrar yükselebileceğimize dair öz güvenimiz var. Daha da birlik olmuş şekilde yolumuza devam ediyoruz. 

"BÖYLE KARARLARI HAYATIM BOYUNCA GÖRMEDİM"

Yıllardır bu işi yapıyorum, daha önce hiçbir takımın saha içinde bu kadar mağdur edildiğini görmemiştim

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar