Ali Koç Mourinho'nun maliyetini açıkladı

Ali Koç Mourinho'nun maliyetini açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik direktör Jose Mourinho'nun ve ekibinin toplam maliyetini açıkladı. Koç, Mourinho'nun göreve getirilme sürecini de detaylarıyla anlattı.

Ali Koç, başkanlık yarışındaki rakibi Aziz Yıldırım'ın teklifinden 3 milyon euro daha az bir maliyetle anlaştıklarını belirterek, Mourinho ve ekibine toplamda 12 milyon euro ödeneceğini açıkladı.

Ali Koç, Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğe getirilme sürecini şu sözlerle anlattı: "Mario Branco, Mourinho'ya 100 sayfalık kapsamlı bir dosya hazırladı. Bu dosyada Fenerbahçe'nin hayalleri, futbol operasyonları ve kulübün genel durumu detaylı bir şekilde anlatıldı. Mourinho bu dosyadan oldukça etkilendi. O dönemde herhangi bir hocayla anlaşma niyetimiz yoktu, sadece piyasa araştırması yapıyorduk. İsmail Hoca'nın liderliğinde şampiyonluğa gidiyorduk ve olası bir değişiklik durumunda hazır olmak için bu görüşmeleri başlattık."

Koç, ayrıca Mourinho ile Fenerbahçe dışında Beşiktaş'ın da görüştüğünü, ancak kendilerinin bu görüşmeleri daha önce başlattığını belirtti.

MOURİNHO'NUN MALİYETİ

Aziz Yıldırım'ın teklifinden 3 milyon euro daha az bir maliyetle anlaşma sağladıklarını belirten Ali Koç, Mourinho ve ekibine toplamda 12 milyon euro ödeneceğini duyurdu.

TRANSFER SÜRECİ

Transfer süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Koç, "Transfer listemiz hazır, oyuncular belli. Ancak bazı yöneticilerimiz görüştüğümüz oyuncuları açıklamak istiyor. Ben ise bu görüşmelere henüz son noktayı koymadan açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Mourinho'ya, 'Kimi istiyorsun? İllaki buraya getirmek istediğin biri var mı?' diye sorduk. O da 'Ben isim vermem, profil veririm' dedi. İhtiyaç olan pozisyon konusunda hemfikirdik ve onun verdiği profiller doğrultusunda listemizi oluşturduk" dedi.

Koç, Mourinho'nun çalıştığı menajerlik şirketinden genelde oyuncu almamayı tercih ettiklerini de belirterek, "Bu konuda da hassas davranıyoruz ve sadece gerekli görülen oyuncuları transfer etmeye özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler