Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Ali Babacan'ın Erhan Usta hamlesi!..

Değerli okuyucularım yerel seçim öncesinde kurulması planlanan yeni parti, seçim sonrasında Ali Babacan'ın tavırlarıyla somutlaştı.

***

Yeni partinin en somut söylemini geçtiğimiz günlerde Karar gazetesine konuşan Ali Babacan net tarih vererek yerine getirdi. Babacan, yıl bitmeden yeni partiyi kuruyoruz diye kesin açıklama yaptı.

***

Yine geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan Ankara kulisi paylaşan bir gazeteci Ali Babacan ile Davutoğlu eş başkanlık üzerine anlaştı dedi. Net bilgiler ortaya çıkmaya başladı diyebiliriz. Eş başkanlık yeni parti ile ilgili bilgi olarak bana da mantıklı geliyor. Ama siyasette 1 saatin bile önemi artık büyük. Bu karar değişebilr de.

***

Esas yazmak istediğim konu Yeniçağ'dan bir haber. Mesai arkadaşım Fatih Ergin gazetecilik açısından güzel bir habere imza attı.

Haber şu şekilde:

Eski bakan Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin Karadeniz yapılanmasını MHP'den istifa eden Samsun bağımsız Milletvekili Erhan Usta'nın üstlendiği iddia edildi. Bir diğer iddia ise, Usta'nın MHP'li bazı milletvekilleri ile görüşmeler yaptığı yönünde.

Erhan Usta zaten kulislerde yeni partinin ağır toplarından birisi olarak konuşuluyordu. Ama hem MHP'lilerden sorumlu hem de Fatih kardeşimin haberine göre, Karadeniz sorumlusu olması dikkatlerden kaçmadı. Peki bu karar neyi değiştirir?

Herkes Babacan'ın Erhan Usta hamlesini İYİ Parti'den oy çekme hamlesi olarak görebilir. Ama hata yaparlar. İYİ Parti MHP'nin eski kemikleşmiş tabanına hatta somutlaştıracak olursak kentli Ülkücü tabana oturdu diyebiliriz. Kolay kolay İYİ Parti'den oy kopuşları ve dramatik düşüşler olmaz. Çok olağanüstü gelişmeler hariç. Akıllı siyasetçi olan Babacan'ın Usta'yı İYİ Parti için hamle yaptığı söylemek siyasi bakımından mantık dışıdır. Babacan'ın Erhan Usta hamlesi esas MHP'yi telaşlandırmalı. Çünkü tabanını İYİ Parti'ye kaptıran MHP, AKP'nin yorgun seçmeninin oyunu son 2-3 seçimdir alıyor. 'Oyumuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a ama genel seçimlerde MHP'ye' diyen seçmen kitlesini hem somut olarak sosyal medyada hem de çevremizden de akrabalarımızdan da görüyoruz. AKP'li yorgun seçmen MHP'ye son iki seçimdir yaklaşık -abartısız söylüyorum- yüzde 7 oy atıyor. İşte bu AKP'li yorgun seçmen için Ali Babacan, Erhan Usta hamlesini yaptı.

***

O sebeptendir ki, Bahçeli yeni partiye Erdoğan'dan fazla saydırıp ağır sözler sarf ediyor. Çünkü yeni parti sonrası MHP biz Ülkücülerin beklediği yüzde 3-5 arasını görecektir. Bizlerin gerek 24 Haziran'da gerekse 31 Mart'ta hesaplayacağımız konu yorgun AKP'li seçmenin 24 Haziran ve 31 Mart'ta karargâhının MHP olacağıymış.

***

Kentli Ülkücülerin partisi artık İYİ Parti olmuştur. Kemikleşmiş geleneksel MHP tabanı İYİ Parti safında yer almıştır. Bu konuyu iyi değerlendirirsek Ali Babacan'ın Erhan Usta hamlesi İYİ Parti'ye değil MHP'ye zarar verecektir. Sadece yorgun AKP'li seçmen değil, Erhan Usta'nın Karadeniz bölgesinde geleneksel olarak, gerek MHP tabanında gerekse MHP'li siyasetçiler nazarında karşılığı vardır.

MEDYA İĞNESİ!

Değerli okuyucularım çoktandır Medya İğnesi yazmıyordum sırası geldi bugün yazayım dedim.

Yine Yeniçağ'dan bir haber:

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkartılmasıyla ilgili yapılan suç duyurusuna savcılık, 'ifade özgürlüğü' diyerek soruşturma yapılmasına yer olmadığını söyledi.

AKP'liler ve MHP'lilerin günümüzde dedikleri meşhur söz: "Şehitlerimiz hâlâ geliyor gidin onlara HDP'yi anlatın."

'Eyttt' AKP'liler 'Eytt' MHP'liler sizler de gidin bu savcılık kararını şehit ailelerine anlatın bakalım.

Dillere pelesenk olmuş CHP ve İYİ Partililerin vergileri ile beslenen TRT'ye ne demeli?

Yine meşhur sözle hem yazımı hem de bu konuyu bitirelim:

'Eyttt' TRT!.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları