Ali Babacan'dan ÖTV zamlarına tepki: "İğneden ipliğe her şeye zam gelecek"

Ali Babacan'dan ÖTV zamlarına tepki: "İğneden ipliğe her şeye zam gelecek"
Yapılan rekor ÖTV zammıyla birlikte akaryakıt fiyatları tek gecede 28 liradan 35 liraya fırlarken, iktidarın ekonomideki beceriksizliklerini vatandaşın sırtına yüklediğini belirten Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vergi artışlarıyla birlikte iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini açıkladı.

Seçimin ardından ekonomi yönetimin aldığı karar ve asgari ücrete yapılan ara zammın ardından iğneden ipliğe birçok ürüne zam geldi. En son bugün akaryakıt ve doğal gazdan alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) de zam geldi.

Akaryakıta gelen ÖTV zammıyla benzinde ve motorinde 5 lira, LPG'de 4 lira artış yaşanırken ekonomistler zamların akaryakıt ve doğal gazla sınırlı kalmayacağına çarşıdan pazara etiketlere yansıyacağına dikkat çekti.

KRT TV'ye konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Resmi Gazete'de yayımlanan akaryakıttaki ÖTV zammına tepki göstererek, enflasyonun artacağına dikkat çekti.

'ERDOĞAN VATANDAŞIN NEFESİNİ KESİYOR'

''Erdoğan akaryakıt ÖTV‘sini artırarak hatalarının bedelini yine milletimize ödetiyor.'' diyen Babacan, programda şu ifadeleri kullandı:

babacan1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar