Ali Babacan iktidarın vatandaşın ocağına incir ağacı dikeceği gizli planı ilk kez açıkladı: Bu çok vahim bir hata olur

Ali Babacan iktidarın vatandaşın ocağına incir ağacı dikeceği gizli planı ilk kez açıkladı: Bu çok vahim bir hata olur
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili gündemi sarsacak bir iddiada bulundu.

Gıda, giyim, eğitim ve sağlık gibi bazı temel ihtiyaçlarda KDV’nin artırılacağı şeklinde iddialar duyduğunu söyleyen Ali Babacan, iktidara "Bu çok vahim bir hata olur" uyarısı yaptı.

Babacan, YouTube kanalında Besim Tibuk'un konuk olduğu Bi’ Kahve programında bomba bir iddia paylaştı.

Gıda, giyim, eğitim ve sağlık gibi bazı temel ihtiyaçlarda KDV’nin artırılacağı dedikodularından söz eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sektörlerde KDV’yi artırdığınızda kayıt dışı artar, vergi tahsilatı düşer" dedi.

Ali Babacan’ın açıklaması şöyle:

"Gıda, giyim, eğitim ve sağlık gibi bazı temel ihtiyaçlarda KDV’nin %10’dan %20’ye çıkacağıyla ilgili dedikodular duyuyoruz. Bu çok vahim bir hata olur. Bu sektörlerde KDV’yi artırdığınızda kayıt dışı artar, vergi tahsilatı düşer. Vatandaşlara da esnafa da zulmetmiş olursunuz.”

ali.jpg

NE OLMUŞTU?

Seçimlerden sonra Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in ekonomiye etkisi sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile vergi oranlarında ve harçlarda artış yapıldı. Yüzde 8 olan KDV oranları yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranları ise yüzde 20’ye yükseltildi. Noterlik harçlarında yüzde 50 artış yapılırken, yurt dışında yolcu beraberinde getirilen telefonların kayıt harcı ise altı bin 91 TL’den, 14 bin lira artırılarak, 20 bin liraya yükseltilmişti.

SEÇİMDEN ÖNCE YÜZDE 8’E DÜŞÜRÜLEN KDV ORANI ARTIRILDI

Seçimlerden önce, 29 Mart’ta çıkarılan Cumhurbaşkanı Kararı ile aralarında sabun, deterjan, tuvalet kâğıdı, bebek bezi, kağıt havlu, peçete, bebek bezi diş macunu, diş fırçası ve diş ipi gibi ürünlerde uygulanan KDV oranları yüzde 18’den 8’e düşürülmüştü. Bugün yayınlanan kararname ile oranlar üç ay aradan sonra yüzde 10’a çıkarıldı. Aynı şekilde yeme-içme sektöründe de yüzde 8 olan KDV oranları, yüzde 10’a çıkarıldı.

Elektronik ürünler, otomobil, Mobilya, beyaz eşya, otomobil, sigara ve alkol gibi ürünlerdeki yüzde 18’lik KDV oranı da alınan kararla yüzde 20’ye çıkarıldı. Temel gıda ürünlerindeki KDV oranında ise bir artışa gidilmedi, bu oran yüzde 1 olarak uygulanıyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar