Ali Babacan Erdoğan’dan ittifak daveti gelirse ne yanıt vereceğini açıkladı

Ali Babacan Erdoğan’dan ittifak daveti gelirse ne yanıt vereceğini açıkladı
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin birinci kuruluş yıldönümünde Ankara'da yazılı basın temsilcileriyle bir araya geldi. Babacan kendisine, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ittifak daveti gelirse ne yanıt vereceğine dair açıklamada bulundu.

Birinci yılını kutlayan DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan yazılı basının Ankara temsilcileriyle buluştu. İl ve ilçe yönetim kurullarında ağırlıklı olarak siyasete ilk defa giren insanlarla Türkiye'yi temsil eden bir yapı kurmak istediklerini belirten Babacan, 81 ilin tamamında il başkanlarını görevlendirdiklerini, 43 il ve 300'den fazla ilçede de kongrelerini tamamladıklarını söyledi.

Babacan; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyükşehirlerde il ve ilçe kongrelerine başlamadıkları için henüz hiçbir üye kaydı yapmamalarına rağmen üye sayılarının şimdiden 25 bini aştığı bilgisini paylaştı.

"AB İÇİN DEĞİL, KENDİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN DÜZELTMELİYİZ"

Babacan partisinin bir yılına ilişkin değerlendirmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hükümetin son açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'na yönelik bir soruya, şu yanıtı verdi:

"Kâğıt üzerine gayet güzel şeyler yazabilirsiniz ama uygulamaya bakmak lazım. Sayın Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'nın aslında Avrupa Birliği destekli bir proje olduğunu da görüyoruz. AB'nin Mart'ta Türkiye'yle ilgili tutumunu belirleyeceği önemli bir zirvesi var. Pek yapmazlardı ama ABD'deki yeni yönetimle koordine ederek Türkiye'ye ilişkin tutumunu belirleyeceği söylendi. Keşke insan hakları, ekonomi dibe vurduktan veya AB'yle ilişkiler sıkıştığında hatırlanmasaydı. İnsan haklarını Avrupa Birliği için değil, kendi vatandaşlarımız için düzeltmeliyiz."

"TÜRKİYE'NİN IMF'YE İHTİYACI YOK"

Partisinin IMF politikası üzerine gelen bir soruyu ise "Türkiye'nin IMF'ye kesinlikle ihtiyacı yok. Kendi iş insanlarımızın ve bu milletin kaynaklarını, doğrudan sermayeyi, genç nüfusu ve dünyadaki kaynak bolluğunu birleştirdiğimizde iş yürür" diye yanıtlayan Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyadaki ekonomik zorlukların altından IMF kalkamaz. Bu büyük kaynaklar ancak ABD, Avrupa, Japonya Merkez Bankası gibi büyük merkez bankalarında var. Yüksek miktarda para basıp dünya piyasalarına zaten sürdüler. Dünyada çok büyük kaynak var, Avrupa'da eksi faizler var. IMF'nin üzerine düşen fazla bir iş yok. Kendine çekidüzen veren, aklı başında adımlar atan ülkelere kaynak zaten geliyor. IMF, işler tersine dönüp de büyük merkez bankaları piyasadan para çekmeye başladığında, faizler dolar ve avro bazında yüzde 3-4-5 arttığında önemli oluyor."

ERDOĞAN'DAN 'İTTİFAK DAVETİ' CEVABI

Babacan kendisine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ittifak daveti gelirse ne yanıt vereceğini ise şu sözlerle açıkladı:

"Dün bir taksi durağında çay içerken bir teyze geldi. 'Ali Babacan burada mıymış' dedi. 'Bir gün Erdoğan seni çağırabilir, sakın ha' dedi ve çıktı gitti. Durum bu. Sorunların temelinde sistem ve zihniyet yatıyor. Zayıf bir ihtimal ama vatandaşın parlamenter sisteme desteğini görüp 'gelin sistemi konuşalım' diyebilirler. Sistem mutlaka değişmeli ama ülkeyi yöneten zihniyet de değişmeli. Bunun yolu da ancak topyekûn iktidar değişikliğidir."
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar