Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı neden hayatını kaybetti? Alev Alatlı'nın kitapları neler?

Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı neden hayatını kaybetti? Alev Alatlı'nın kitapları neler?
Ünlü yazar Alev Alatlı hayatını kaybetti. Birçok kişi ünlü yazar Alev Alatlı'nın neden vefat ettiğini merak ediyor. Peki Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı öldü mü? Alev Alatlı neden öldü?

Alev Alatlı kimdir?

Ünlü yazar Alev Alatlı geçen günlerde hastaneye kaldırılmıştı. Tedavisi süren Alev Alatlı 79 yaşında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından sevenleri neden öldüğünü merak etmeye başladı. Peki Alev Alatlı kimdir? Alev Alatlı öldü mü? Alev Alatlı neden öldü?

ALEV ALATLI KİMDİR?

1944 yılında İzmir'de doğan Alev Alatlı, eğitim hayatına Ankara'da başlamış ve babasının görevi sebebiyle Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam etmiştir. Ekonomi ve İstatistik lisans eğitimini ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisans eğitimini ise "Fulbright" bursu ile Vanderbilt University'den almıştır.

Felsefe alanındaki doktora çalışmalarına New Hampshire'daki Dartmouth College'de başlayan Alatlı, ilahiyat ve düşünce tarihi konularında yoğunlaşmış, ancak doktora derecesini alamadan 1974'te Türkiye'ye dönmüştür. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığı dönemde, Devlet Planlama Teşkilatı'nda da kıdemli ekonomist olarak görev almıştır.

Alev Alatlı, yazın kariyerine Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde "Bizim English" dergisini çıkararak devam etmiş ve daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Filistin davasına verdiği destekten dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası" ile onurlandırılmıştır.

2006 yılında Moskova'da "Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü"nü "Aydınlanma Değil, Merhamet!" adlı romanıyla kazanmıştır. Alev Alatlı, aynı zamanda Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 2012 yılında "Fahri Doktora" unvanına layık görülmüştür.

2018 yılına gelindiğinde ise Alev Alatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak görevlendirilmiştir.

Alatlı'nın 19 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hediye edilen "Dünya Nöbeti - Gogol'un İzinde 2. Kitap" adlı eseri de dikkat çekmiştir.

ALEV ALATLI NEDEN VEFAT ETTİ?

Alev Alatlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar