Alaşehirli öğrencilere göz taraması

Alaşehirli öğrencilere göz taraması
Alaşehir ilçesinde, Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için göz taraması gerçekleştirildi.

Bu adımın amacı, çocuklarda göz rahatsızlıklarının erken teşhis edilmesi ve eğitimdeki başarıyı artırmaktı. Göz taramasıyla tespit edilen sorunları olan çocuklar, gerekli yönlendirmelerle erken teşhis ve tedavi imkanlarından faydalanabileceklerdi.

Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, toplamda yaklaşık 3 bin 500 öğrenciyi göz taramasından geçirmeyi planlıyordu. Bu kapsamda, Cumhuriyet İlkokulu'nda bulunan anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için göz taraması yapıldı. Göz taramasını gerçekleştiren Dr. Hakkı Kaya, öğrencilere tarama süreci ve cihazlar hakkında bilgi verdi.

Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü Doktoru Hakkı Kaya, göz muayenesi yaparken çocukların göz sağlığının genel vücut sağlığı kadar önemli olduğunu ve okul başarısını etkileyebileceğini belirtti. Erken teşhis edilmeyen görme bozukluklarının okul performansını düşürebileceğini ve hatta psikolojik sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Bu nedenle, ilçe genelinde tüm anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik göz taramasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Görme sorunlarının erken teşhis edilerek, okul başarısını artırmayı ve halk sağlığını korumayı amaçladıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar