Alanya'da hortum! Sera ve tarım alanlarını yıktı geçti

Alanya'da hortum! Sera ve tarım alanlarını yıktı geçti
Dün gece Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşanan hortum, sera ve tarım alanlarında önemli zararlara sebep oldu.

Hortum ve şiddetli yağışlar nedeniyle Türkler ve Payallar mahallelerindeki seralar ile tarlalardaki ürünler ciddi zarar gördü, elektrik direklerinin telleri koptu ve ağaçlar köklerinden söküldü.

Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar, fırtına ve hortumlar etkisini gösterdi. Alanya Ziraat Odası ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından bölgede meydana gelen hasarı belirlemek üzere çalışmalara başladılar. Hasar gören alanlarda detaylı incelemeler yaparak, çiftçilerden bilgi toplayan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, basın mensuplarına, geçen gece yaşanan olumsuz hava koşullarının neden olduğu zararın büyüklüğü hakkında bilgi verdi.

Göktepe, hortumun özellikle turfanda sebzeciliğin yoğun olarak yapıldığı Türkler ve Payallar mahallelerinde etkili olduğunu belirtti ve özellikle domates ve salatalık seralarına ciddi zarar verdiğini ifade etti.

Son 5 yılda bölgede görülen en büyük hortum olduğunu vurgulayan Göktepe, "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Yaralanan 2 vatandaşımızın tedavisi yapıldı. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Arazi çalışmaları sonucunda, yaklaşık 250 dönümlük alanda kurulu seraların tamamı zarar görmüş durumda. Ayrıca birçok serada kısmi zararlar meydana geldi." şeklinde konuştu.

Önceki dönemlerde bölgede yaşanan hava koşullarının da üreticileri olumsuz etkilediğini hatırlatan Göktepe, şu anki afetten dolayı bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği talebinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar