AKSUNGUR SİHA'dan bir ilk daha

AKSUNGUR SİHA'dan bir ilk daha
T.C. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir TSK’ya yeni bir TEBER Lazer Güdüm Kitli mühimmat ile AKSUNGUR SİHA’dan atış gerçekleştirildiğini açıkladı.

Demir sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “TEBER güdüm kitli mühimmat ilk kez bir İHA’dan atıldı. ROKETSAN’ın ürettiği TEBER’in Aksungur’dan atışı başarılı şekilde gerçekleşti.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen çift motorlu AKSUNGUR ve tek motorlu ANKA+ İHA’lara TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti (HGK) ve Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) entegrasyonu da başladı. AKSUNGUR İHA ise 750 kg faydalı yük kapasitesine sahip. Yerli İHA’larımız gerçekleştirilen KGK ve HGK entegrasyonu sayesinde daha etkili vuruş kabiliyetine sahip olacak. AKSUNGUR’un envantere girmesi ile İHA’ların etkinliğinin daha da artması bekleniyor.

AKSUNGUR MALE sınıfı İHA Sistemi: gece/gündüz her türlü hava koşullarında istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevlerini gerçekleştirebilen; EO/IR, SAR ve Sinyal İstihbaratı (SINGINT) faydalı yüklerini ve çeşitli havadadan yere mühimmat sistemlerini taşıyabilen Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İnsansız Hava Aracı Sistemi’dir. 40.000 feet irtifaya çıkabilen ve 40 saate kadar havada kalabilme özellikleriyle en zorlu operasyonların tamamlanabilmesine imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna sahip.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar