Akşener'den 'yerel seçim' çıkışı: 'Oy vermezseniz evime döneceğim!

Akşener'den 'yerel seçim' çıkışı: 'Oy vermezseniz evime döneceğim!
İYİ Parti lideri Akşener seçimde istenilen sonucu alamadıkları takdirde "evine döneceğini, siyasetin s'siyle meşgul olmayacağını" iddia etti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yaklaşan seçimlerle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Dün İstanbul adayı Buğra Kavuncu ve ilçe adaylarıyla birlikte Maltepe, Kartal ve Pendik’te esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, bir gazetecinin Mansur Yavaş'ın seçimde kendisine ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık için yaptığı çağrıda samimi olmadığı yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine ilginç bir iddiada bulundu.

Esnaf ziyareti sırasında konuşan Akşener, seçimde istenilen sonucu alamamaları durumunda "evine döneceğini ve siyasetin s'siyle meşgul olmayacağını" iddia etti. Lider, büyük bir risk alarak tek başlarına seçimlere katıldıklarını ve halkı ikna edebilirlerse oy alacaklarını, aksi takdirde evine döneceğini belirtti. Bu açıklamalar, Akşener'in seçim sonuçlarına bağlı olarak siyasi kariyerine son verebileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Akşener, ayrıca Mansur Yavaş'ın adaylık teklifini değerlendirerek, "Ben olsam alırdım. Bugün partim için siyasi hayatımı koydum. Şimdi böyle bir çerçeve içerisinde ne olacak ben adayım demiş olsaydı. Diyor ki 'Ben aday olsaydım kazanırdım.' Evet kazanacaktı. Şimdi döndürüp bütün suçu Meral Akşener'in üstüne atmak korkaklığı gizlemektir" şeklinde konuştu.

Bu çarpıcı açıklama, Türk siyasetindeki dengeleri sarsabilecek nitelikte olup, seçim sonuçlarına dair belirsizlikleri artırabilir. Meral Akşener'in siyasi geleceği, önümüzdeki dönemdeki seçim sonuçlarına bağlı olarak merak konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar