Akşener'den iktidara öğretmen tepkisi: Sıra Cumhuriyetimizin teminatlarına mı geldi?

Akşener'den iktidara öğretmen tepkisi: Sıra Cumhuriyetimizin teminatlarına mı geldi?
Ankara’da özel öğretmenlere, anayasal hakkını kullandığı için polis yaka paça müdahale etmişti. İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den konuya ilişkin tepki geldi.

Ankara''da TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi''nde birinci yaşını kutlayan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, kutlamanın ardından basın açıklaması yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı''na (MEB) yürümek istedi. Polis, yürüyüşe izin vermedi.

Ardından sendika başkanı ve üyelerinden oluşan grup, Madenci Anıtı''na yürümek ve açıklamayı burada yapmak istedi. Polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Sendika yürüyüşe geçmek için hareket etmek isteyince TMMOB binasının bahçesinde polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalede 3 avukat, 2 öğretmen 5 kişi gözaltına alındı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bir emniyet yetkilisinin “Alın bunu” diye bağırdıktan sonra bir kadına müdahale ettiği görülüyor. 

Konuyla ilgili paylaşım yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, duruma tepki gösterdi. 

Akşener şunları aktardı:

“Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde... Onları hem haksızlıklarla baş başa bırakıp hem de haklarını aradıkları için cezalandıramazsınız. Milletle inatlaşarak devlet yönetilmez! #ÖğretmenlerGözaltında.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar