Akşener paylaştı: Alım gücü 200 gramlık kıymaya kadar düştü

Akşener paylaştı: Alım gücü 200 gramlık kıymaya kadar düştü
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ediyor. İzmir'de bir kasabı ziyaret eden Akşener'e esnaf dert yandı.

"ALIM GÜCÜ 200 GRAMLIK KIYMAYA KADAR DÜŞTÜ"

Esnaf, vatandaşın alım günün son derce düştüğünün üstünü çizerken, Akşener sosyal medya hesabından o anları şu ifadelerle paylaştı:
 
"Milletimizi yokluğa mahkûm eden sistem İzmir’de de karşımıza çıkıyor. Alım gücünün 200 gramlık kıymaya kadar düştüğü, annelerin, çocuğuna protein verebilmek için artan derilerden çorba yaptığı,
 
Yoksulluğun bir kadermiş gibi benimsetildiği bu düzeni hep beraber değiştireceğiz."
 
Akşener ve esnaf arasında ise şu diyalog geçti:
 
Akşener: Ben vatandaşın alım gücünü anlamak için soruyorum. Haftada diyelim ki 1 kilo et alan bir aile, kırmızı et alan bir aile; işte onun yanında bir miktar x, y, z kilogram tavuk alan bir aile yani orta ve ortanın üstü bir aileden bahsediyorum, şimdi kaç alıyor?
 
Esnaf: Şimdi kilogram yok sayın başkanım. 50 lira, 100 lira. Atıyorum haftalık 2 kilo et alan bir aile şu an düştü yani 750 grama 1 kiloya düştü.
 
Birkaç tane mahallemizde garibanlar var. Onlar mesela geliyorlar, 30 liralık kıyma alıyorlar. Verirken biz utanıyoruz. Çünkü 150 - 200 gram. İnsanlar nasıl doyacak?
 
Tartıya koyuyorsun 35 lira geliyor. 5 lira alamıyorsun içinden, veriyorsun artık. Biz de hakkımız helal ediyoruz onlara.
 
Yapacak bir şey yok. İnsanların alım gücü gerçekten çok düştü yani.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar