Aksaray'da yıkılan istinat duvarı evi suya boğdu: 4 çocuk son anda kurtarıldı

Aksaray'da yıkılan istinat duvarı evi suya boğdu: 4 çocuk son anda kurtarıldı
Aksaray’da şiddetli yağışı sele neden oldu. Bodrum katta yaşayan yabancı uyruklu ailenin 4 çocuğu, istinat duvarının yıkılmasıyla tavana kadar dolan sel sularının içinde kaldı. Çocuklar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Aksaray'da kuvvetli sağanak yağış öğle saatlerinde başlayarak bir süre sonra etkisini artırarak devam etti. Şiddetli yağış nedeniyle kent genelinde birçok köy ve beldede su baskınları yaşanırken şehir merkezinde de 3 katlı bir apartmanın bodrum katını su bastı.

Kurtuluş Mahallesi 3806 Sokakta bulunan 3 katlı apartmanın bodrum katında yaşayan yabancı uyruklu ailenin Zermina K. (9), Abdulsabir K. (4), Uğur Can K. (2) ve 6 aylık olan Salih Muhammed isimli 4 çocuk neredeyse tavana kadar sel suyuyla dolan odanın içinde kaldı.

yt2.jpg

EKİPLER SEVK EDİLDİ

İlk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapılırken durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, İl Afet Acil durum (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 Acil Yardım ve Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Olay yerine çok yakın olan itfaiye ekipleri saniyeler içinde olay yerine intikal ederek su dolu eve girdi ve 2 çocuğu çıkarttı. Diğer 2 çocuk vatandaşlar tarafından çıkartılırken çocuklara olay yerine gelen ambulanslarda ilk müdahaleler yapıldı.

yt.jpg

Çocuklar daha sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Adeta tavana kadar su dolan evde Aksaray Belediyesi tarafından tahliye çalışması başlatıldı.

DUVAR YIKILINCA EV SULAR ALTINDA KALDI

Çocukların sular altında kaldığı apartmanın 1. katında oturan Ali Soyal (30), “Abi arkadaki duvar yıkıldı. Tam duştan çıktım anneannem bağırdı aşağıya koştum. Çok şükür bir çocuğu kurtardım. İkincisi de dördüncüsü de içeride kaldı. İtfaiye geldi çocuğu aldı. Arkadaki duvar yıkıldığı gibi ev sularla doldu” dedi.

y4.jpg

Çocukları sel sularının içinde kalan yabancı uyruklu anne Sıdıka K., “Bodrumda oturuyordum. Su sesini duydum hemen koştum dışarıya, koşana kadar içeriye hep su girdi. Çocuklar içeride kaldı. Çıkarttılar” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar