AKP'ye yakın şirketin anketinden çıkan sonuç şaşırttı

AKP'ye yakın şirketin anketinden çıkan sonuç şaşırttı
AKP'ye yakınlığı ile bilinen ve Hilmi Daşdemir'in sahibi olduğu Optimar Araştırma'nın son anketinden çıkan sonuçlar hükümetin kaybettiği desteği bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz dönemlerde sık sık Erdoğan'ı yüzde 50 bandında gösteren şirket, son yaptığı ankette olası bir seçim durumunda Erdoğan'ın ilk turda seçilemeyeceğini açıkladı.

AKP'YE YAKIN ŞİRKET AÇIKLADI: ERDOĞAN KAZANAMIYOR!

Yaklaşan seçimler öncesinde araştırma şirketleri çalışmalarına devam ederken, iktidara yakınlığı ile bilinen Optimar''ın yaptığı son anket, Erdoğan destekçilerini üzdü. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi''nin köşesine taşıdığı anketten çıkan sonuçlar ise şöyle:

23-28 Nisan arasında 1847 kişilik ankete katılanların yüzde 45,7’si zamları, yüzde 31,5’yse enflasyonu ülkenin en önemli sorunu olarak görüyor.

Ankette katılımcılara sorulan ‘sizce bu sorunu hangi parti çözer’ sorusunu yanıtlayanların yüzde 33’ü “AKP” diyor. “CHP çözer” diyenlerin oranıysa yüzde 23,8.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı her zaman olduğundan daha yüksek gösteren şirkete göre, ankete katılanların yüzde 33,6’sı Erdoğan derken, onu bir süredir Mansur Yavaş takip ediyor. Erdoğan''dan sonra en çok ismi zikredilen isim olan Yavaş ise 12.8 olarak gösteriliyor.

ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLEMİYOR

Yaptığı hemen her ankette Erdoğan''ı yüzde 50 bandında gösteren şirketin son verileri ise hükümetin yaşadığı oy kaybını gözler önüne serdi. Buna göre, en yakın takipçisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olarak görülen Erdoğan, ilk tur seçimleri kazanamıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar