AKP'ye yakın gazeteci emekli maaşlarına zam yapılacak tarihi açıkladı: İlk kez rakam verdi...

AKP'ye yakın gazeteci emekli maaşlarına zam yapılacak tarihi açıkladı: İlk kez rakam verdi...
Temmuz ayında kök maaşlara yapılan yüzde 25'lik artıştan milyonlarca emekli yararlanamamıştı. AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cem Küçük, canlı yayında emeklilerin mağduriyetinin giderileceği tarihi açıklayarak, yeni emekli maaşlarının ne kadar zamlanacağını duyurdu.

Seçim öncesinde 3500 liralık en düşük emekli maaşını 5500 liraya çıkaran iktidar, Temmuz ayında yaptığı zam hamlesiyle emeklileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik artış yalnızca kök maaşlara getirilirken, milyonlarca emekli aylıklarında hiçbir artış yaşanmadı. Ocak ayında 400 dolara denk gelen en düşük emekli aylığının şu anda 275 dolara kadar gerilemesi, hayat pahalılığı karşısında emeklilerin çaresizliğini gözler önüne sererken, aylardır beklenen haber iktidara yakınlığı ile tanınan Cem Küçük'ten geldi.

"EMEKLİ ZAMLARI EKİM AYINDA YAPILACAK"

Küçük, enflasyon nedeniyle emeklilerin mağdur olduğunu belirterek hükümeti hızlıca bu duruma müdahale etmeye çağırırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına atıfta bulundu. Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşları konusunda kendilerine talimat verdiğini ve Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte bir an önce yeni zamların yapılacağını belirtmişti.

Bu sözlere karşın "Öyle görünüyor ki Ekim ayında emekli maaşları zamlanacak" ifadelerini kullanan Küçük, AKP iktidarında emekli aylıklarının nasıl eridiğini tablo ile gözler önüne serdi. 2002 yılında emekli maaşı ile 15 adet gram altın alındığını belirten gazeteci, şu anda en düşük emekli maaşı ile 4.5 gram altının alınabildiğini vurguladı.

"EMEKLİ MAAŞLARI EN AZ 15 BİN LİRA OLMALI"

Uzmanların ve ekonomistlerin enflasyon karşısında en düşük emekli maaşının minimum 15 bin lira olması gerektiğini hatırlatan Küçük, böyle büyük bir artışın yaşanmasını beklemediğini söyleyerek, en düşük emekli aylıklarının 9 bin 500 ile 10 bin lira arasına çekileceğinin muhtemel olduğunu aktardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar