Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'dan 128 milyar dolar açıklaması: Hükümet değişince inceleme başlayacak

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'dan 128 milyar dolar açıklaması: Hükümet değişince inceleme başlayacak
20 yıllık hükümet süresi boyunca adı pek çok yolsuzluk dosyasına karışan AKP'nin en meşhur dosyası ise hiç kuşkusuz '128 milyar dolar' oldu. Millet İttifakı adına bir açıklama yapan İYİ Parti Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, hükümetin değişmesi halinde olacakları açıkladı.

MİLLET İTTİFAKI'NDAN ERDOĞAN'IN UYKULARINI KAÇIRACAK AÇIKLAMA! HÜKÜMET DEĞİŞİNCE...

AKP hükümetlerin geride bıraktığımız yıllarda adı pek çok yolsuzluk dosyasına karışmasına karşın, bunlar arasında en dikkat çekici olan ise ''128 milyar dolar nerede?'' sorusuyla gündeme gelen kaybedilen paralar oldu.

Pek çok vatandaş hükümetin değişmesi halinde bu konuda herhangi bir inceleme veya yargılama olacak mı diye merak ederken, Millet İttifakı''nın ekonomi alanındaki en yetkili isimlerinden olan Durmuş Yılmaz flaş bir açıklama yaptı.

Altı siyasi partinin ekonomi kurmaylarının oluşturduğu Kurumsal Reformlar Komisyonu, çalışmalarını Ankara’daki toplantıda açıkladı

Millet İttifakı''nın yönetime gelmesi halinde yapılacak reformların yer aldığı açıklamada toplum arasında ''128 milyar dolar nerede?'' hadisesi olarak da bilinen yolsuzluk iddiası hakkında da açıklama yapan Yılmaz, ''''Kamuoyunda 128 milyar dolar olarak bilinen ve halen sürdürülen Merkez Bankası rezervlerinin şeffaf olmayan bir biçimde ve dolambaçlı yollarla satışına ilişkin işlemler idari ve hukuki denetime tabi tutulacak, tespit edilen hata, usulsüzlük, yolsuzluk ve kamu zararının sonuna kadar takibi sağlanacaktır'''' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar