Son seçim anketi yayımlandı: Seçimlerin kıran kırana geçtiği şehirde AKP geriye düştü

Son seçim anketi yayımlandı: Seçimlerin kıran kırana geçtiği şehirde AKP geriye düştü
Seçime az bir süre kala farklı anket şirketlerinden sonuçlar gelmeye devam ediyor. Son anket çalışmasını yayımlayan ORC, 2019 seçimlerinin kıran kırana geçtiği şehirlerde seçmenin nabzını ölçtü. Geçtiğimiz belediye seçimlerinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında büyük bir rekabete sahne olan Balıkesir'den gelen sonuçlar ise oldukça dikkat çekti.

AKP KIL PAYI KAZANMIŞTI: O ŞEHİRDEN GELEN SON ANKET ŞOKE ETTİ!

2023 yılında yapılacak parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde farklı anket şirketleri vatandaşın nabzını yoklamaya devam ediyor. 2019 yılında gerçekleştirilen belediye seçimlerinde iki ittifak arasında az bir farkla kazanılan belediyelerde seçim anketi yapan ORC, araştırma sonuçlarını paylaştı.

ORC''nin anketinde Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Manisa ve Kırklareli''ndeki vatandaşa yaklaşan seçimlerde kullanacakları oy tercihi soruldu.

İşte son anketten çıkan sonuçlar:

BALIKESİR

2019 yılında gerçekleştirilen belediye seçimlerinde AKP ve MHP''nin oluşturduğu Cumhur İttifakı''nın az bir farkla kazandığı Balıkesir''de siyasi iklim değişmiş gözüküyor. Son seçimlerde 49 puan alan Cumhur İttifakı yüzde 36''a gerilerken, yalnızca İYİ Parti''nin yüzde 9,1''lik artışı dikkat çekti.

TEKİRDAĞ

MANİSA

ÇANAKKALE

KIRKLARELİ

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar