AKP'nin sıradaki ekonomi adımı! Şenol Babuşcu açıkladı bankalar dönüşecek...

AKP'nin sıradaki ekonomi adımı! Şenol Babuşcu açıkladı bankalar dönüşecek...
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla AKP hükümetinin kafasındaki bankacılık sistemini açıkladı. Babuşcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta faiz karşıtı mesaj vermesinin ardından bankacılık sistemini katılım bankacılığına dönüştürmeye çalıştığına dair bir açıklamada bulundu.

AKP'NİN SIRADAKİ EKONOMİ ADIMI! ŞENOL BABUŞCU AÇIKLADI BANKALAR DÖNÜŞECEK...

Faiz indirimiyle ilgili yaptığı konuşmada Erdoğan, "Bir Müslüman olarak Nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim” demiş ve Merkez Bankası''nın faiz oranlarını yükseltmeyeceğini açıklamıştı. Diğer ülke ekonomilerinin darboğazdan çıkışı faiz artışı olarak görmeye devam ettiği bir süreçte faiz indirimi konusunda ısrarını sürdüren AKP hükümetinden daha da büyük bir adım geliyor. 

Tüm bankacılık sisteminden faiz kavramını çıkarmaya hazırlanan Erdoğan, yapılacak düzenlemelerle bankacılık sistemini katılım bankacılığına dönüştürmeye hazırlanıyor.

ŞENOL BABUŞCU HAZİRAN AYINDA UYARMIŞTI

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konuyla ilgili olarak haziran ayında yaptığı bir paylaşımda "Hükümet, Katılım Bankacılığı (Faizsiz Bankacılık) pazar payını artırmak için neler yapılabilir konusunda çalışmalar ve toplantılar yapıyor. Faizsiz bankacılık sistemine doğru..." ifadelerini kullanmıştı. 

Babuşcu hesabından yaptığı son paylaşımda hükümetin bu konudaki tutumunun devam ettiğini söyledi ve attığı tweette  "Bankacılık sistemi son düzenlemelerle katılım bankacılığına dönüştürülmeye çalışılıyor..." ifadelerine yer verdi.


KATILIM BANKACILIĞI NEDİR?

Katılım Bankalarının en temel özelliklerinden biri olan katılım kavramı, gerek finansman sağlarken gerekse fon toplarken paylaşmaya dayanan bir yaklaşıma sahip olmasıdır. Fon toplamak için oluşturulan katılma hesapları, Katılım Bankaları’nı diğer geleneksel bankalardan ayıran en bariz ayırıcı unsur olması sebebiyle,  katılım kavramı kullanılır.

Katılım Bankaları, özel cari ve katılma hesapları yoluyla fon toplamak ve topladığı fonları faizsiz finans prensiplerine uygun yöntemlerle kullandırmak üzere faaliyet gösteren bankalardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar