AKP'li vekil 100 milyona devlete sattı yarı fiyatına geri aldı!

AKP'li vekil 100 milyona devlete sattı yarı fiyatına geri aldı!
CHP'li Özgür Karabat, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in şirketi Kiler GYO'nun Halkbank'a 100 milyon dolara devrettiği gayrimenkulü 3 yıl sonra 48.3 milyon dolara geri aldığını belirtti.

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler''in sahibi olduğu Kiler GYO, İstanbul Levent''te bulunan Sapphire AVM isimli alışveriş merkezi ve gökdeleni 2019 yılında 100 milyon dolara Halkbank''a devretmişti. 3 sene içerisinde gayrimenkul fiyatlarına zam üstüne zam gelirken, AKP''li Vahit Kiler''in şirketi 100 milyona sattığı Sapphire AVM''yi yarı fiyatından daha ucuza geri aldı. CHP''li Özgür Karabat, yapılan eylemin yolsuzluk olduğuna dikkat çekerek "Açık bir şekilde kamu kaynakları AKP’li birine peşkeş çekilmiştir" dedi.

Karabat, sosyal medya hesabplarından yaptığı paylaşımda "AKP''li vekil ile Halkbank''tan gökdelen vurgunu" ifadesini kullanarak söz konusu satıştaki usulsüzlüğe dikkat çekti. 

"ŞEYTANIN AKLINA BİLE GELMEZ"

Karabat, söz konusu satın alım hakkında "Kiler GYO bu satışlardan büyük kazanç sağlıyor. 905 milyon TL, 48,3 milyon dolara karşılık geliyor. Üstelik 147 mülkü o dönemin parasıyla 100 milyon dolara satıp, karşılığında daha da ucuza 247 mülk satın alıyor. Böyle bir soygun şeytanın bile aklına gelmez.

Sayıştay raporlarında Sapphire AVM için 2019 ve 2021 yıllarında iki ekspertiz yapıldığını görüyoruz. O dönemlerdeki ortalama dolar kuru ile mülkün değeri ortaya çıkıyor. Ama Kiler GYO, bunların da oldukça altında fiyata satın aldı." dedi. 

"FİYATLAR 10 KAT ARTARKEN NASIL YARI FİYATINA SATILIYOR?"

"Sapphire AVM ve Seyir Terası’nın 2023 ekspertiz değeri nedir? Gayrimenkul fiyatları son 1 yılda 4-5 kat arttı. Enflasyonu da hesaba kattığımızda İstanbul’un en değerli bölgelerinden birindeki mülkün dolar bazında neredeyse yarı yarıya ucuza satılması izaha muhtaçtır.

247 bağımsız birime sahip bir AVM ve seyir terasının satışı 1 milyar TL’yi bile bulmuyor. 147 birimin 2019 fiyatlarıyla 100 milyon dolara satıldığı ortadayken, günümüz fiyatı bu 147 mülk için en az 1,9 milyar TL olmak zorundadır. Ama 247 mülke 905 milyon TL ödendi!

Bu vurgunun bir ayağı Vahit Kiler, diğer ayağı ise Halkbank yönetimidir. Açık bir şekilde kamu kaynakları AKP’li birine peşkeş çekilmiştir. Halkbank yönetiminde 2021’de kimler kimler var bir bakalım. Tarihe sansürcü başkan olarak geçen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Mevlüt Uysal. Eski Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ. AKP’nin çok sevdiği akademisyen Kerem Alkin ve daha kimler kimler...''




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar