AKP'li Savcı Sayan 'büyük oyunu' gördü! Muharrem İnce'nin neden parti kurduğunu anlattı 

AKP'li Savcı Sayan 'büyük oyunu' gördü! Muharrem İnce'nin neden parti kurduğunu anlattı 
AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Memleket Hareketi'ni kurarak CHP'den istifa eden Muharrem İnce ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sayan, İnce'nin parti kurmasının altında yatan nedenleri sıraladı. 

CHP'den ayrılarak önce Memleket Hareketi'ni kuran daha sonra da partiden istifa ederek partileşme sürecine giren Muharrem İnce hakkında Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"ÜST AKIL BUNU YAPTI"

Millet İttifakı'nın HDP'yi de içine alacağını ifade eden Sayan, "HDP ile seçime girecek ittifak aynı zamanda birçok yerde oy kaybedecek. İşte tam da orada Muharrem İnce olacak. 

İnce olmasaydı, bu insanlar ya sandığa gitmeyecek ya da Cumhur ittifakına yakın partilere oy vereceklerdi. Bence üst akıl bunu tasarlayarak yaptı. CHP ile HDP'yi birleşik şekilde seçime sokacaklar HDP'liler CHP'lilerin listesinden seçime girecekler ve doğu ve güneydoğudaki oyları CHP'ye akıtacaklar." dedi.

"KAZANÇ OLACAK"

İnternethaber'e konuşan Sayan, "Bu sefer CHP'den kızanlar 'niye HDP ile birleştiniz diye oy vermiyorum' diyen kesim, sandığa gitmeyecek ya da AK Parti-MHP'ye yönelecekken, onlar Muharrem İnce'ye oy verecek. Dolayısıyla ikinci tura kalırsa seçim o zaman İnce, Millet ittifakıyla birlikte hareket ederse bunlar için kazanç olur. 

Bence bunu tasarladılar, bunu planladılar. Aradaki oyların kaybolmaması için Muharrem İnce faktörünü ortaya attılar. Onu ayırdılar parti kurdurdular. Kendilerini sağlama almaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar