AKP'li Şamil Tayyar deprem konutu hakkından feragat etti!

AKP'li Şamil Tayyar deprem konutu hakkından feragat etti!
Gaziantep'te deprem konutu çıkan eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, yaşanan gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, hak sahipliğinden feragat ettiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Gaziantep Deprem Konutları Kura Çekimi"nde, İslahiye ilçesi bölümünde Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar'ın adının çıkmasıyla gündeme gelen konu, büyük yankı uyandırmıştı.

Tayyar'a 5'inci katta 2+1 daire çıktığı açıklanmıştı. Ancak, yaşanan tepkilerin ardından Tayyar, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak ev hakkından feragat ettiğini duyurdu.

Tayyar'ın açıklamasında, yaşanan durumun siyasi istismara dönüştüğünü ifade ederek, şu ifadeleri kullandığı görüldü: “Maalesef, kuradan çıkan ve bedeli mukabili satılacak 85 metrekarelik kasaba evi, bir siyasi istismara dönüştü. Haksız da olsa bu istismarın, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin gayretine gölge düşürmesini, bize gönül veren tek bir dostumuzun bile yüreğinde şüphe oluşmasını istemem. Bu sebeple hak sahipliğinden feragat ettim."

Açıklamasında olayın tüm detaylarını paylaşan Tayyar, evin kendisine ait olduğunu ve aile içindeki ihtiyaç sahiplerinin barınması için kullanıldığını belirtti. Daha önce satın aldığı bu evin depremde yıkılan diğer evlerin yerine bir çeşit "sığınma evi" olarak kullanıldığını ifade etti. Tayyar, “Hak sahipliğinden feragat ettim. Dilerim, konteynerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ahı da ömür boyu istismarcıların peşini bırakmaz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar