AKP'li Numan Kurtulmuş resmen duyurdu: Seçim tarihi erkene alınabilir!

AKP'li Numan Kurtulmuş resmen duyurdu: Seçim tarihi erkene alınabilir!
Yeni yıl hakkında en çok merak edilen konulardan biri de gerçekleştirilecek 2023 Türkiye genel seçimlerinin hangi tarihte yapılacağı. AKP'li Numan Kurtulmuş, seçim tarihi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AKP'Lİ NUMAN KURTULMUŞ RESMEN DUYURDU: SEÇİM TARİHİ ERKENE ALINABİLİR!

Siyasette erken seçim tartışması sürerken AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş''tan önemli bir açıklama geldi. 6 Nisan itibariyle yürürlüğe girecek yeni seçim kanunundan sonraki bir tarihte erken seçim yapmak isteyen AKP''ye altılı masa kapıyı kapatmış ve 6 Nisan''dan önceki bir tarihte uzlaşma çağrısı yapmıştı. 

Yeni Şafak gazetesine konuşan Kurtulmuş, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçim takvimini değerlendirdi.

Seçimlerin haziran ayında yapılacağını hatırlatan Kurtulmuş, "Belli zorunluluklar ortaya çıkarsa bir miktar öne alınması mümkün olabilir. Ama böyle bir konu henüz gündemimizde değil” ifadelerini kullandı.

"HAZİRAN AYINDA SEÇİM YAPMAK ZOR"

Uzmanlara göre genel seçimlerin Haziran ayında gerçekleşmesi güç görünüyor. İşte seçim tarihinin Haziran ayında olmasının güçlükleri:

1) Haziran ayında ÖSYM''nin yoğun sınav takvimi nedeniyle seçim gerçekleştirilecek hafta sonlarının neredeyse tamamının dolu olması.
2) Yaz aylarının başlaması sebebiyle oy kullanacak pek çok kişinin tatil için ikametlerinin bulunduğu şehirden uzak yerlerde olması.
3) Recep Tayyip Erdoğan''ın zamanında yapılacak bir seçimde aday olmasının Anayasa''ya göre mümkün olmadığı iddiaları. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar