AKP'li Aydemir'den Erdoğan'ı zora sokacak açıklama: Yabancı isimli şirketlerden ek vergi alınsın

AKP'li Aydemir'den Erdoğan'ı zora sokacak açıklama: Yabancı isimli şirketlerden ek vergi alınsın
AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Eğer bir iş yeri, kendini tarif ederken yabancı bir kelime kullanıyorsa ona mutlaka ilave bir vergi konulması lazım” dedi. Aydemir'in bu sözleri sonrasında yabancı isimli şirketlerle ortak olan AKP'li isimlerin vereceği tepkiler ise merak konusu oldu.

AKP'Lİ İSMİN VERGİ TEKLİFİ OLAY OLDU: EN ÇOK ZARARI ERDOĞAN GÖRECEK!

Son dönemde yaşanan yabancı ve sığınmacı gündemi sonrasında AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir''den dikkat çeken bir açıklama geldi. Önceki gün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 13 Mayıs’ın, Türk Dil Bayramı olarak kutlandığını anımsatarak Türkçe sözcüklerin kullanılmasının önemini vurgulayan Aydemir, “Eğer bir iş yeri, kendini tarif ederken yabancı bir kelime kullanıyorsa ona mutlaka ilave bir vergi konulması lazım” ifadelerini kullandı.

BİLAL ERDOĞAN VE SÜMMEYYE ERDOĞAN''I DA ETKİLER

Cumhuriyet''ten Gamze Kolcu''nun haberine göre, Aydemir’in söz konusu teklifinin yasalaşması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Esra Albayrak’ın yönetiminde olduğu ”BMZ Group Denizcilik A.Ş.” adlı şirket de ismindeki “grup”un İngilizce karşılığı olan “group” sözcüğü nedeniyle uygulamadan etkilenecek. Kabinedeki bazı bakanlarla bağlantılı şirketler de ek vergi yüküyle karşılaşacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu “Medipol Üniversitesi”, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kurduğu “Maxx Royal Otelleri” ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, çocuk giyim ürünleri satan “B&G Store” Türkçe olmayan isimlere sahip. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar