AKP’li belediye bir doğa harikasını daha katletti: O eski halinden eser yok şimdi

AKP’li belediye bir doğa harikasını daha katletti: O eski halinden eser yok şimdi
Kırşehir'in Akçakent İlçesi'nde bulunan doğa harikası Eskiyurt Göleti'ne AKP’li Akçakent Belediyesi tarafından mandıra ruhsatı verildiği ortaya çıkmıştı. Gölette bulunan balıklar hayvansal atıklar nedeniyle kıyıya vurdu.

ÖZGE SIVAS / GÜNBOYU

Kırşehir'in en büyük ormanlık alanının bulunduğu Akçakent'te, doğa harikası Eskiyurt Göleti'nin hemen yanına mandıra ruhsatı verildiği ortaya çıkmıştı.

Söz konusu ruhsatta, AKP’li Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, mandıranın çevreyi kirletmesi ve göle zarar vermesi durumunda kapatılacağını ve işletmeciye ceza kesileceğine dair şart da koydurmuştu.

Ancak söz konusu mandıranın atıkları zaman içerisinde göle akmaya devam etti ve göl eski mavi görüntüsünü kaybederek yeşilimsi ve kahverengi bir görüntüye büründü.

gol2.jpg

Hayvansal atıklar nedeniyle kirlenen göldeki balıklar ise tamamen öldü ve kıyıya vurdu.

Göldeki vahşet bir vatandaş tarafından kaydedildi. Görüntülerde göletteki telef olan balıkların kıyıya vurduğu görüldü.

gol1.jpg

“LAFA GELİNCE MÜSLÜMAN KESİLİYORLAR AMA ACIMASIZLIK, VİCDANSIZLIK BUNLARDA”

Görüntüleri Kırşehir Habertürk sitesine gönderen vatandaş, ''Haberinizden sonra mandıranın atıkları ormanın içine verilmeye başlandı. Yayınlandığınız ruhsata göre mandıranın kapatılması gerekiyor ancak bunu yapmak yerine doğayı kirletmeye devam ediyorlar.Muhafazakarlık iddiasıyla vatandaştan oy toplayanlar, ne yazık ki Allah'ın gazabından korkmuyorlar. Para ve rant için Allah'ın yarattığı hayvanların canları hiçe sayılıyor.Nerede karınca için fetva çıkaran atalarımız nerede bunlar. Lafa gelince müslüman kesiliyorlar ama acımasızlık bunlarda, vicdansızlık bunlarda.Çok yazık.Bunların cezasını; hem yapanlar hem de göz yumanlar öte tarafta çekecek'' diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar