AKP'den yeni Anayasa hamlesi! Gündeme geleceği tarih belli oldu

AKP'den yeni Anayasa hamlesi! Gündeme geleceği tarih belli oldu
Başörtüsü, aile düzenlemesi ve LGBTİ+ derneklerinin kapatılmasının önünü açması beklenen AKP'nin hazırladığı anayasa teklifinin 2025 yılına kalabileceği belirtildi.

14 Mayıs seçimlerinde oluşan 28. Yasama Dönemi Meclisi kısa bir çalışma sürecinin ardından 2.5 ay sürecek yaz tatiline başladı.

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası'nda yer alan habere göre 1 Ekim’de açılacak Meclis’in önünde hangi kanun teklifleri olacak bilinmiyor ancak AKP bir önceki dönemden kalan başörtüsüne anayasal güvence ve LGBTİ+ karşıtlığı doğrultusunda aile birliğinin yeniden tanımlanmasını içeren iki maddelik anayasa değişikliği teklifini gündeme getirebilir.

Kurmaylar 2 maddelik teklifin yerel seçimlerden önce Meclis gündemine taşınabileceğini ancak bununla ilgili son kararın yeni dönem politikalarının ele alınacağı yaz toplantılarında verileceğini söylüyor. Seçim öncesi “yeni, sivil anayasa değişikliği” vadeden AKP bunun gerçekleşmesi içinse 5 yıllık 28. Yasama Dönemi’nin ikinci yarısını işaret ediyor.

AKP'li bir siyasetçi yeni anayasa için, “Bu konunun şimdi değil son 3 yılda gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Yerel seçim atlatılır, 2025 ile birlikte bu konu gündeme alınır. Bir sonraki genel seçime bir tür referandum atmosferi ile gitmek iyi olabilir” diyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar