AKP'den staj ve çıraklık mağdurlarına müjde! Yetkili isimden umutlandıran açıklama

AKP'den staj ve çıraklık mağdurlarına müjde! Yetkili isimden umutlandıran açıklama
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen EYT düzenlemesi kapsamında yer almayan staj ve çıraklık mağdurlarına AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan umutlandıran haber geldi.

EYT düzenlemesi Meclis''e geldi. Bugün Plan ve Bütçe Komisyonu''nda kabul edilen EYT tasarısının, salı günü TBMM''de oylanması ve bütün partilerin onayı ile yasalaşması bekleniyor. Tasarıya dahil edilmeyen ve umutları günden güne azalan staj ve çıraklık mağdurlarına ise AKP''li yetkiliden umutlandıran bir açıklama geldi.

"STAJ MESELESİNİ ELE ALACAĞIZ"

8 Eylül 1999 öncesinde yaptıkları stajların kabul edilmesini isteyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları hakkında yöneltilen soruya AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu şu yanıtı verdi: "Bu stajyer kardeşlerimizin ayrı bir talebi. Her bir başlığı ayrı ayrı ele alacağız" diyerek emeklilik bekleyen 250 bine yakın staj mağdurunun umutlarını canlandırdı. 

Her ne kadar önceki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamalar ile staj ve çıraklık mağdurlarına emeklilik kapısını kapatmış gibi gözükse de, AKP''li birçok yetkili ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş yıllarda EYT sorularına da benzer yanıtlar vermişti. Erdoğan, EYT''nin kendi iktidarı içerisinde asla çıkmayacağını, seçimleri kaybedecek olsa bile bunu onaylamayacağını söylemesine karşın Aralık ayında EYT düzenlemesini bir müjde olarak sundu.

"ŞUBAT AYI BAYRAMINIZ OLACAK"

Sosyal medyada ve özellikle Twitter''da her gün en çok konuşulanlar arasında üst sıralarda yer alan staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerine ise iktidarın yanıtsız kalması beklenmiyor. 14 Mayıs seçimleri öncesinde yapılan son anketlerde geride bulunan AKP ve MHP ittifakı, her seçmen kesimini kendi yanlarına çekebilmek için arayışta. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı (SGK) Onur Önal, AKP''nin istese de istemese seçimlerden önce staj ve çıraklık mağdurlarını emekli edeceğini açıklayarak "Telaşlanmayın, sakin olun. Şubat ayı sizin bayramınız olacak. Torba yasa ile staj ve çıraklık mağdurları da EYT''ye dahil edilecek" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar