AKP'den seçim hazırlığı: İstanbul ve Ankara'da toplandılar

AKP'den seçim hazırlığı: İstanbul ve Ankara'da toplandılar
Yaklaşan 2023 seçimleri öncesi hem iktidar hem de muhalefetin ortak gündemi 'sandık' oldu. Çalışmalarına hız veren iktidar kanadı, 2019'dakine benzer bir mağlubiyet almamak için İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli toplantılar düzenliyor. Seçime az bir süre kaldığını belirten muhalefet kanadı ise Türkiye genelindeki 185 bin sandığın her birinde görevli bulundurmayı amaçlıyor.

ERKEN SEÇİM Mİ? AKP, İSTANBUL VE ANKARA'DA TOPLANDI!

Son girdiği seçimde ağır bir yenilgi alan AKP, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok büyükşehri muhalefete kaptırmıştı. Yaşanan kayıp sonrası pek çok defa partilere seslenen Erdoğan, gelecek seçimlerin önemini vurgulayarak, hata yapılmamasını istedi.

MUHALEFETTEN SANDIK SEFERBERLİĞİ

Seçimlere hazırlanan 6 muhalefet partisi, sandıkları korumak için görevli sayısını artırmayı hedefliyor. Altı parti bu kapsamda, Türkiye’de seçimlerde kurulacak 185 bin sandığın her birinde en az bir görevli bulundurmak için hazırlık yapıyor. 

AKP ve MHP’nin hazırladığı Seçim Yasası’nın yürürlüğe girmesi sonrası muhalefet cephesinde ise “erken seçim” tartışmaları son bulmuş gibi görünüyor. Birlikte hareket eden altı muhalefet partisinin yanı sıra iktidar da Haziran 2023’te yapılması beklenen seçim için “sandık güvenliğine” odaklanmış gibi görünüyor.

ISLAK İMZALI TUTANAK VURGUSU

Cumhuriyet''ten Selda Güneysu''nun haberine göre, üçüncü liderler buluşmasında “seçim güvenliği komisyonu kurulması” kararı alan muhalefet kanadında, 2023’te en önemli noktanın “sandık güvenliği” olduğunun altı çiziliyor, özellikle “ıslak imzalı tutanaklara dikkat edilmesi gerektiği” uyarısı yapılıyor.

Sandık güvenliği için sadece muhalefette değil, iktidar cephesinde de hazırlıklar yürütülüyor. Seçim güvenliğinde AKP’nin üzerinde durduğu nokta ise 31 Mart yerel seçimlerinde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere CHP’ye kaptırdığı büyükşehirler. İktidarın, 2023’teki genel seçimlerde “aynı tabloyla karşılaşmamak” seçim işleri başkanlığı öncülüğünde bir süredir toplantıların yapıldığı ifade ediliyor. 

GÜNDEM SANDIK GÜVENLİĞİ

Son seçimlerde en büyük tartışma ve itirazların “sandıklar üzerinde olduğu” vurgulanırken, partinin il başkanları, seçim işleri başkanları ile birlikte sandık başlarında görev alacak partililerin belirlenmesi ve eğitilmesine odaklanılıyor. AKP’nin 24 Haziran 2018’deki seçimde Türkiye genelindeki sandıkların yüzde 99’unda görevli bulundurduğuna işaret ediliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar