AKP'den erken seçim yanıtı

AKP'den erken seçim yanıtı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, erken seçim konusuna ilişkin "Erken seçim yok. Seçimler yapıldı ve bitti. Vatandaş ne derse o olur. Vatandaş seçim istemiyor" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MKYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Gündemde önemli bir konu var. Hepimizin vicdanında karşılık bulan. Diyarbakır'daki annelerin çocuklarına kavuşmak için başlattıkları mücadele. Bu sıkıntıyı tüm dünya görüyor. Bunu ne kadar siyasi olarak anlatsanız, analizlerle ortaya koysanız da annelerin isyanının yerini tutamaz.

Türkiye'deki her gelişmeye geniş geniş yer verenlerin, bu annelere sessiz kalması dikkat çekicidir. 

Türkiye çok uzun zamandır terörle mücadele etmektedir. Devlet bununla mücadele ediyor. Burada yapılması gereken bu vicdani hassasiyetin yanında olmaktır.

Buradaki annelerden bir tanesi "Kendi çocukları için en iyi hayatları isteyenlerin, bizim çocuklarımıza dağı uygun görmeleri" ifadesini kullandı.  Annelerin ortaya koyduğu yaklaşım, bütün dünya üzerinde teröre karşı yükselen en güçlü sestir.

Bu mücadele saygın bir mücadeledir. Asil annelerimize sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyoruz.

YARGI REFORMU PAKETİ

Reform dönemi askerlik kanunu ile başladı. Toplumdan gelen istekler doğrultusunda kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Askerlik kanunu çıkarıldı. Refomlar, AK Parti'nin kesintisiz reform politikasına uygun olarak devam etmektedir.

Şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım, ifade özgürlüğünü, savunma hakkını, adalete erişimi ve adalet sisteminin işleyişinde kalitenin artmasını son derece güçlendirecektir. Avrupa Birliği kriterlerini de göz önüne alan bir pakettir. AB ile yürüyen ilişkilerimizin daha güçlü olması için ilerleyen bir pakettir. Hak ve özgülüklerin geliştirilmesi için atılması gereken adımları temin ederek gerçekleştirmeye çalışılıyor. Grup Başkanımız açıkladı. Ekim ayında TBMM'nin gündemine gelecek.

ANKARA'DAKİ 3'LÜ SURİYE ZİRVESİ

Soçi'deki zirveden sonra sürecin takibi için önemli bir adımdır. Türkiye öteden beri Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyarak elinden gelenleri yapıyor.

Sahada bazı yeni gerçeklikler ortaya çıkmaya başladı. 3 lider de ayrılıkçı gündemlere karşı çıkmıştır. İdlib'deki durumun yeniden kontrol alınması için çalışmalar sürdürülüyor. DEAŞ, El Kadide gibi benzer organizasyonlara karşı ortak bir tutum geliştirilmesi altı çizilmesi gereken bir konudur.

Sınırlara tel örgü koyarak, bu insanları Akdeniz'de ölüme terk etmek, Türkiye'nin hiçbir zaman rıza göstereceği bir durum değildir. Göç sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir baskı uygularken, kimse bununla ilgilenmiyor. Önemli olan duvarlar örmek değil, köprüler kurmaktır. Önemli olan mülteciler için çözüm üretmektir.

Mülteciler için çözüm güveli bölgenin kurulmasıdır.

Somut neticesi orada daha az sayıda insanın ölmesidir. Keşke hiç kimse ölmese. Ama elden gelen budur. Türkiye iki şey yapmıştır; Astana ve Cenevre sürecinde taraflarla iletişime geçmiştir. Askeri çözüm peşinde koşanlara karşı siyasi çözüm ajandasını sunmuştur. 

GÜVENLİ BÖLGE

Türkiye, ABD ilişkileri  hiçbir zaman gündemden düşmüyor. Negatif gündemlere yoğunlaşan odaklar var. Anlaşamadığımız birçok konu var.

Buna rağmen kapsamlı bir müzakere süreci ile halledilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, Türkiye 2 hafta içinde gerekli adımı atacaktır. Rakka'ya kadar bir derinliğe sahip olması gerektiğini söylediler. Türkiye elbette bunları müttefikleri ile yapmak istiyor. Ama bu mümkün olmadığı durumlarda Türkiye egemen bir devlet olarak adım atma kapasitesine sahiptir.

Bir takım kişilerin Türkiye'nin aldığı özgür karar karşısında, NATO üyeliğini sorgulaması basiretsizliğini görüyoruz. Türkiye NATO içinde taahhütlerini en iyi şekilde yerine getiren ülkedir. Ama NATO'nun imkanlarından bu paralelde yararlanması söz konusu olmamaktadır.

Her türlü müttefikin sözüne güvenebileceği ülkedir. Türkiye'nin önüne S-400'lerin alınmasını ardından bu getiriliyor. Aynı şartlarda olduğu sürece patriot'lar alınabilir.

SORU-CEVAP

Erken seçim diye bir şey yok. Seçimler bitti. Vatandaşımızın beklentisi, reformların yapılması ve önümüze bakacak şekilde devam etmek.

Erken seçim gündemi bizim gündemimizde yok. Bunu gündeme getirecek son kişi de Sayın Kılıçdaroğlu. Hepimizin patronu vatandaştır. Vatandaş seçim istemiyor. AK Parti her sene seçim olacak gibi hazırlığı olan bir partidir ama gündemimizde böyle bir şey yoktur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar