AKP'den enflasyon açıklaması: 'Hayat pahalılığı gündemden çıkacak'

AKP'den enflasyon açıklaması: 'Hayat pahalılığı gündemden çıkacak'
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Enflasyonun tek haneye inmesi için politikaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hayat pahalılığı kısa süre sonra gündemden çıkacak." ifadelerini kullandı. Çelik; asgari ücret ve kira artışı hakkında da konuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısında ele alınan gündem hakkında konuştu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İnsan hakları, kadın hakları, çocuk hakları savunuculuğu konusunda öne çıkmış uluslararası örgütlerinin Diyarbakır anneleri konusundaki suskunluğunu not etmeye devam ediyoruz. Tabii bu bir suskunluk değil; çifte standart. Demokrasinin korunması açısından terörle mücadelenin güçlü şekilde süreceğidir.

"FETÖ'YLE İLGİLİ YENİ BİLGİLER"

Hükümetlerimiz döneminde hassasiyetle yürüttük. İçişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız ve MİT Başkanlığımızın kararlı mücadelesini kapsamlı bir şekilde sürdürecektir. En son FETÖ ile ilgili yeni birtakım bilgilere ulaşabilecek aşama elde edildi.

"SALDIRILARI ENGELLEMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ"

DEAŞ ve PKK ile mücadele devam etmektedir. BM'nin 51. maddenin verdiği yetki çerçevesinde biz kendi topraklarımıza bu ülkelerden yapılan saldırıları engellemek için mücadeleyi veriyoruz.

ENFLASYON: "PAHALILIK KISA SÜRE SONRA GÜNDEMDEN ÇIKACAK"

Enflasyonun tek haneye inmesi konusunda yeni hükümetimiz Türkiye'nin yeni yüzyılını harekete geçirme konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Seçimden önce söylediğimiz gibi şimdiye kadar yaptığımız gibi bu sorunları biz çözeriz dedik, biz çözeceğiz. Hayat pahalılığı kısa süre sonra gündemden çıkacak.

"İSVEÇ'TE ÇIKARILAN YASALARIN ORTAYA ÇIKMASI YETMİYOR"

NATO terörle mücadeleyi önemsemelidir. Terörle mücadelede hiç kimse çifte standart üretmeye kalkmamalıdır. NATO ülkeleri içerisinde birilerinin tutup da bir başka NATO ülkesine saldıran terör örgütlerine destek vermesi gibi birtakım uygulamalar son bulmalıdır.

En son Çağatay Bey'in ev sahipliğinde İsveç, NATO tarafıyla toplantı gerçekleştirildi. İsveç'in attığı adımlar var,. 'İki PKK'lıyı iade ettik' diyorlar. Bunun güçlü bir şekilde uygulanması gerekiyor. Yasaları ya yargı ifade hürriyeti adı altında yeterli bir uygulama alanına sokmuyor ya da güvenlik güçleri bunu yerine getirmiyor. Kaldı ki, bize iade ettikleri kişiler terörle değil uyuşturucu ile bağlantılı kişiler.

Buna ilkesel standart getirmemiz gerekiyor. NATO üyesi ABD'nin PYD'ye desteği, ortak güvenliğe zarar veren tablo ortaya çıkarmaktadır. Birileri Türkiye'nin savunma ihtiyaçları için gerekli gördüğü savunma araçlarını vermekten imtina ediyorsa, örtülü ya da açık ambargo uygulamaya kalkıyorsa, Türkiye'nin alternatif arayışına girmesini de herhangi bir şekilde eleştirmemelidir."

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret komisyonu toplantıdan sonra üçüncü kez toplanacağız dediler. O toplantıdan çıkacak karara göre tarihte ortaya çıkacaktır. Seçim öncesinde ortaya koyulan değerlendirmelerden birisiydi. Bu toplantıda gündeme gelmedi. Seçim değerlendirmesi için toplandı MYK'mız.

DEPREMZEDELERE KONUT TESLİMİ

Eylül - Ekim ayları arasında 60-70 bin konutun depremzede vatandaşlarımıza teslim edilmesi planlanmaktadır.

KİRA ARTIŞLARI

Kiralarla ilgili bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar