AKP'den Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkında flaş karar

AKP'den Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkında flaş karar
Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, AK Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Konu yarın MKYK’da görüşülecek.

NELER OLMUŞTU?

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve iki kişi hakkında gözaltına alındı.

gbf6pg8wsaalhv-001.jpeg

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

AKP, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan eski milletvekili ve MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın partiden ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

gbf7rgew8aaksbt-002.jpeg

ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Koca'nın saldırısına tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

erdogan-aa-2114432-001.jpg

FARUK KOCA KİMDİR?

Ankaragücü'nün başkanı Faruk Koca, 1964 yılında Derekışla, Bala'da dünyaya gelmiştir. Babası Osman, annesi Selvi olan Koca, lise mezunu bir iş adamıdır.

Koca, siyasetle de yakından ilgilenmiş bir isimdir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyelerinden biri olan Faruk Koca, 22. Dönem Ankara Milletvekili olarak görev yapmıştır. Siyasi arenada gösterdiği aktif rolle dikkat çeken Koca, hem iş dünyasında hem de siyasette kendine sağlam bir yer edinmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar