AKP'de sen çık kızın oynasın kavgası: Trabzon siyasetine bomba gibi düştü!

AKP'de sen çık kızın oynasın kavgası: Trabzon siyasetine bomba gibi düştü!
Trabzon’da AKP yöneticileri halı saha maçlarının ardından yaşanan tartışma ve beraberindeki gelişmeler gündemden düşmüyor.

AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun halı saha maçında yönetim kurulu üyesi arkadaşı Nihat Yılmaz’a söylediği sözler Trabzon siyasetine bomba etkisi yarattı.

Mumcu’nun Yılmaz’a “Sen çık kızın oynasın” şeklindeki hakareti gündem oldu.

“GEREKLİ YERDE GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAĞIM”

Hakarete maruz kalarak yönetim kurullarındaki görevlerini bırakması istenmesi karşısında istifa eden Nihat Yılmaz ile dün yaptığımız görüşmede şimdilik susmak istediğini belirterek “Gerekli zamanda gerekli açıklamayı yapacağım” ifadelerine yer verdi.

Karadeniz Gazetesi'nin gündeme getirdiği skandal tartışma ve istifanın parti tabanında yarattığı etkiyle beraber eski yöneticilerden İl başkanı Mumcu’ ya yönelik tepki sözleri yükselmeye başladı.

Çok konuşulan tartışmanın ardından parti tabanından ve eski yöneticilerden il başkanı Mumcu’ya yönelik tepkiler arttı.

“HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ”

AKP’li isimler: "Sayın Mumcu çıkıp toplumun önünde Nihat Yılmaz’dan ve kızından ya özür dilemeli ya da çıkıp istifa etmeli. Hem suçlu hem güçlü. Yöneticine hakaret eden kendisi, görevlerinden istifa etmesini isteyen kendisi. Böyle bir il başkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin il başkanı olamaz" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Trabzon AK Parti’de geçtiğimiz günlerde ilginç bir istifa olayı yaşandığı ortaya çıktı. Halı saha maçında AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile il yöneticisi Nihat Yılmaz arasındaki pas attın atmadın tartışması istifa ile sonuçlandı.

Mumcu’nun yöneticisi Nihat Yılmaz ile girdiği sözlü tartışmanın ardından Yılmaz’a ‘Sen çık kızın oyuna girsin’ diye alaycı şekilde seslenince, Yılmaz’da Mumcu’ya aynı sözlerle karşılık verdi ve tartışma büyüdü.

Olayın ardından İl Başkanı Sezgin Mumcu adına yönetimden bazı isimlerin Nihat Yılmaz’dan il yönetimindeki bütün görevlerini bırakmasını istediği Yılmaz’ında buna tepki göstererek yönetim kurulundan istifa ettiği ortaya çıktı.

sezgin-mumcu-kimdir.webp

SEZGİN MUMCU KİMDİR?

Trabzon Merkez doğumlu olan Sezgin Mumcu 48 yaşındadır.

Genel Cerrah olan Op.Dr. Sezgin Mumcu son olarak Trabzon'daki Özel İmperial Hastanesi'nde görev yapmaktaydı.

Daha önce de AK Parti Trabzon'da İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Op. Dr. Sezgin Mumcu evli ve 4 çocuk babasıdır.

Eğitim ve Çalışma hayatı

İlk,orta ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı.1988'de Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında KTÜ Tıp Fakültesi'ni kazandı.1995 yılında mezun oldu.1995-1997 yılları arasında mecburi hizmetini Ağrı Eleşkirt Devlet Hastanesin'de ifa ettikten sonra,Trabzon Çömlekçi Sağlık Ocağında 7 ay Sağlık Ocağı Tabipliği yaptı.1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabiim Dalında ihtisasına başladı. Askerlik vazifesini 2000 yılında kısa dönem bedelli olarak Ankara Mamak'ta yaptı.5 Kasım 2003'te ihtisasımı tamamladı.1 yıl KTÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalında Uzman Doktor olarak çalıştıktan sonra 2004-2007 yılları arasında Rize 82.yıl Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. 2007 yılından itibaren İmperial Hastanesi'nde görev yapmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar