AKP yine mağdur oldu: Özel'in Gezi davası eleştirisini milli iradeyi tehdit olarak gördüler

AKP yine mağdur oldu: Özel'in Gezi davası eleştirisini milli iradeyi tehdit olarak gördüler
Gezi davasında iş insanı Osman Kavala için alınan müebbet kararını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları, AKP tarafından milli iradeye tehdit olarak yorumlandı. Özel'in "Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir" sözlerine yanıt veren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez'' dedi.

AKP YİNE MAĞDUR: GEZİ ELEŞTİRİSİ MİLLİ İRADEYE TEHDİT!

Gezi davasında çıkan yüksek hapis cezalarına tepki gösteren isimlerden birisi de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu. Kararın alındığı adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, "Hukukun ve adaletin gereği yapılmadı. Tek adamın gönlü yapıldı. Birisi masum insanları, çevreci insanları, aydın insanları mahkum etmeye çalıştı. Onların üzerine kapanan mahkeme kapıları, cezaevi kapıları onları mahkum edemez. Gezi özgürdür, Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. And olsun, and olsun, and olsun" yorumunda bulunmuştu.

Özgür Özel''in bu açıklamasını eleştiren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Özel''in sözlerini milli iradeye tehdit olarak gören Özel, eleştiri için ''Yassıada zihniyeti'' ifadesini kullandı.

Ömer Çelik''in açıklaması şu şekilde:

"Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Demokratik meşruiyete sahip Cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye’yi ve milli iradeyi tehdit etmektir.  Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyyen mahkum olmuştur. Buldukları her fırsatta milli iradeyi tehdit edenlerin bu ülkeye ödettiği bedeli düşman yapamazdı. 

Millet düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığı bu Yassıada zihniyetinin alfabesidir.  Bu zihniyet, milletin demokrasi kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmıştır. Millet iradesini tehdit etmeye kalkanlara nasıl cevap verdiğimiz nettir. Bunlarla siyasi mücadeleyi sürdürmek tarihi bir görevdir. 

Cumhurbaşkanımızı tehdit etmeye kalkanlarla, millet egemenliğini savunarak mücadele etmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar