AKP ve İYİ Parti yarıştı: Koltuğa İYİ Partili Gülsüm Cengiz kazandı

AKP ve İYİ Parti yarıştı: Koltuğa İYİ Partili Gülsüm Cengiz kazandı
Antalya Demre’de İYİ Partili belediye başkanı Okan Kocakaya'nın istifasının ardından seçim yapıldı. Seçimde isimleri aynı ve akraba olan biri AKP’li diğeri İYİ Partili Gülsüm Cengizler yarıştı. Kazanan İYİ Partli Gülsüm Cengiz oldu.

Antalya''nın Demre ilçesinde ilginç bir belediye başkanlığı yarışı yaşandı. Demre’nin İYİ Partili belediye başkanı Okan Kocakaya''nın milletvekilliği aday adaylığı için istifasının ardından boşalan Demre Belediye Başkanlığı için mecliste seçim yapıldı. Aynı ailenin gelinleri olan ve isimleri de aynı olan, biri İYİ Partili, diğeri AKP''li 2 Gülsüm Cengiz, başkanlık için yarıştı. Seçimi kazanan İYİ Partili Gülsüm Cengiz (55), Demre''nin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Belediye Meclisi, Kocakaya''nın İYİ Parti''den milletvekili aday adaylığı için görevi bırakması üzerine yeni başkanı seçmek için olağanüstü toplandı. AKP  ve MHP grubu, Gülsüm Cengiz''i (40), İYİ Parti ve CHP grubu da Gülsüm Cengiz''i (55) aday gösterdi. Aynı sülaleye gelin giden belediye başkan adaylarının ikisinin de ismi ve soyadı aynı olduğundan oylamada karışıklık yaşanmaması için AKP''nin meclis üyesi Gülsüm Cengiz ''Ahmet kızı'', İYİ Partili meclis üyesi Gülsüm Cengiz ise ''Musa kızı'' şeklinde oylamaya sunuldu.

Akdeniz Telgraf’ın haberine göre seçimde dördüncü turda 15 meclis üyesinin 8''inin oyunu alan İYİ Parti''nin meclis üyesi Gülsüm Cengiz, Demre Belediye Başkanı seçildi. AKP''nin meclis üyesi Gülsüm Cengiz ise 7 oy aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar