Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

​​​​​​​AKP neden Suriyelilerden vazgeçemiyor?

Ülkenin son 1 aydır değişmeyen konusu Suriyeliler. Aslında kimine göre mülteci sorunudur. Çünkü iddiaya göre, Afganistanlı mülteci sayısı da en az Suriyeliler kadar ülkemizde var.

İstanbul Valiliği, Suriyelilerin İstanbul'u terk etmesi için 20 Ağustos'a kadar süre vermişti. Yeniçağ'daki son habere göre, bu süre 3 ay uzatıldı. Peki AKP neden Suriyelilerden vaz geçemiyor? Bu konuyu yazımda derinlemesine analiz yapmaya çalışacağım.

***

AKP'nin Suriyelilerden vaz geçememesinin en önemli nedeni: Saray iktidarının 700 bin gibi çok az hatta bıçak sırtı denilecek bir oya oturmasıdır. Gerek 31 Mart gerekse 24 Haziran İBB seçimlerinde hep birlikte gördük ki bir oyun bile kıymeti var. Kutuplaştırılmış seçmen, her zaman için başa baş bıçak sırtı sonuçları seçimlerde çıkartır. AKP'nin Suriyelilerden vaz geçememe nedeni işte bu bıçak sırtı oyları Suriyeliler üzerinden tamamlamasıdır. Oy kullanan Suriyelileri elbette biliyoruz. Ayrıca Suriyelileri, "Sizi Esad'a teslim ederiz" şeklindeki aba altından sopa göstererek onlardan oy devşirmeye çalışması da cabası. Bu tavır ne kadar etiktir? Elbette değildir.

***

AKP'nin Suriyelilerden vaz geçememe nedenlerinden birisi de Anadolu'daki Türk nüfus dengesini değiştirmektir. AKP'nin Türklük üzerinden oynadığı oyunları Milliyetçiliği ayaklarının altına aldıklarında görmüştük. Ayrıca AKP'nin tüm amacı iktidarda kalmaktır. Türk nüfusu arasında AKP git gide erimemektedir. Özellikle de kentli diyeceğimiz Türk nüfusu bilinçleniyor AKP eriyor. Suriyeliler ise AKP dışında parti bilmiyor tanımıyor. Bizi Esad'dan AKP kurtardı oylarımız AKP'ye hüloğğğ diyorlar.

***

MEDYA İĞNESİ!

İktidarın havuz medyası Suriyeliler konusunu ensar muhacir gibi basit bir söylemle ele alırken, diğer yandan da Türk Milliyetçilerini Batı'daki ırkçılar gibi göstermeye çalışıyor. Güya Batı'daki yabancı düşmanı Neo Naziler veya Neo Irkçılar da Suriyelileri almıyorlar, bizdeki Türk Milliyetçileri de Suriyeliler üzerinden yabancı düşmanlığıyla ırkçılık yapıyorlar, diyor havuz medyası. Birincisi Türk Milliyetçileri, Suriyeli düşmanı değildir. Suriyelilerin karın tokluğuna çalıştırılması vb… gibi konularda insanlık dışı uygulamaların en fazla sesini Türk Milliyetçileri duyuruyor. Suriyelilerin ülkelerine dönmelerine Türk Milliyetçilerin Suriye konusundaki sesi olan Ümit Özdağ her seferinde, "Suriye PKK'istan olmasın" diye, PKK'dan boşalan yerlere Suriyelileri yerleştirelim diyor. Onların kendi ülkelerine dönmelerini sağlamak ırkçılık değil, insani bir tavırdır. Ayrıca ülkemizde dilencilik yaparak veya kaçak yollardan karın tokluğuna çalıştırılan Suriyeliler ülkelerine döndüklerinde kendi işlerini yapacaklar bu mu ırkçılık Allah aşkına? Aslında tam tersi havuz medyasının dediği gibi olursa, Suriyeliler ülkemizde kalmaya devam ederse insanlık dışı uygulamalara her defasında Suriyeliler maruz kalacaktır.

AKP'nin topladığı havuzdaki paralar ile kurulan ve finanse edilen adı üstünde havuz medyasının bilmesi gereken husus şudur: Madem çok seviyorsunuz Suriyelileri adamlar karın tokluğuna çalışmasın doldurun o devasa ATV, A Haber medya grubunuzun medya center binalarına bakın adamlara. İş verin kameraman yapın hatta ekrana çıkarın. Hadi bakalım görelim insani tavrınızı. Olmaz!.. Çünkü Suriyeliler düzgün Türkçe konuşamazlar reytingleriniz düşer, sonra size AKP kızar değil mi? Gerçi hoş ya ekrana çıkardıklarınızın çok düzgün Türkçe ile konuştuklarını 'ver mehteri'cide iyi görmüştük!..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları