AKP MYK'sı belli oldu: İşte Genel Başkan Vekilleri

AKP MYK'sı belli oldu: İşte Genel Başkan Vekilleri
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası partinin yeni MYK'sını açıkladı. Buna göre AKP Genel Başkan Vekili görevini yürütecek iki isim de belli oldu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleşen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı 3 saat 45 dakika sürdü.

Ömer Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim bütün MKYK'larımız tecrübe ile istikrarın devamlılığını sağlayan aynı zamanda da değişimi kucaklayan bir denge içerisinde olmuştur.

Cumhurbaşkanımız toplantının sonunda MKYK’nin içinden çıkan MYK üyelerini açıklamıştır.

AK Parti Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Genel Sekreter Fatih Şahin oldu.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sarıkaya, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Parti sözcüsü Ömer Çelik, Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, Ar-ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, Mali İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu.

Bu listelerde Grup Başkanımız ve Başkanvekillerimiz MKYK ve MYK'nın doğal üyesidir o sebeple listede yoklar, görevlerine devam ediyorlar. AK Parti bu kongreyi de gerçekleştirdikten sonra yerel seçimlere hazır hale gelmiştir.

CHP'DE DEĞİŞİME GÖNDERME

Cumhurbaşkanımızın ilk verdiği görev, Türkiye'yi bizde olmayan, belediyecilik hizmeti alamayan yerlerle buluşturmak üzere çalışmak olmuştur. CHP'de değişim çalışmaları kaosla yürütülürken, AK Parti toplumun değişim talebini karşılayacak iradeye sahiptir.

İSRAİL-FİLİSTİN GERİLİMİ: "ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Prensip olarak her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız, hangi taraf olursa olsun sivil kaybına karşıyız. Daha çok kan dökülmesine yol açacak bir şiddet döngüsünün ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz. Biz bölgede müzakere ve diplomasiye dayanan barış ve huzur ortamı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kayıpların olmamasını temenni ediyoruz. Bütün tarafları şiddeti tırmanmaya neden olacak adımlar atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz. Çok yakından takip ediyoruz.

Dışişleri Bakanlığımızın açıklaması, vatandaşlarımızın güvenliği içindir. Bir vatandaşımızın zor durumda kaldığını bildirmesi halinde gerekli müdahale yapılır. Bir şekilde çatışma bölgesinde olan vatandaşlarımızın oradan çıkarılması için de çalışmalarımız var.

Cumhurbaşkanımızın temas trafiğiyle ilgili şu an bir şey diyemem ama bugün kongrede de söyledi, taraflara şiddetin tırmandırılmaması gerektiğini söyledi. Bu konudaki irademiz açık ve nettir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar