AKP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir kimdir? Ali Talip Özdemir önceden ne bakanıydı?

AKP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir kimdir? Ali Talip Özdemir önceden ne bakanıydı?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte adaylarda belli olmaya başladı. AKP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir oldu. Peki Ali Talip Özdemir kimdir? Ali Talip Özdemir önceden ne bakanıydı?

31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek olan yerel seçim adayları il ve ilçe bazında belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'un ilçelerinden aday gösterilen belediye başkanlarını açıkladı. Açıklanan bilgilere göre AKP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir oldu. Peki Ali Talip Özdemir kimdir? Ali Talip Özdemir önceden ne bakanıydı?

ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR?

1953 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde doğan Ali Talip Özdemir'in hayatı ve siyasi kariyeri AKP Bakırköy Belediye Başkan adayı olmasının ardından merak konusu oldu. Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Özdemir, yüksek lisans eğitimini tamamladığı dönemde siyasete ilgi duydu. 1984 yerel seçimlerinde Konya-Ereğli Belediye Başkanı olarak seçilen Ali Talip Özdemir, 1987 genel seçimlerinde Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Siyasi kariyerinde ANAP Genel Başkan Yardımcılığı, Çevre Araştırma Komisyonu Başkanlığı, Çevre Bakanlığı ve Bakırköy Belediye Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Özdemir, Marmara ve Boğazlar Belediyeleri Birliği Başkanlığı'nı da üstlendi. 1991 yılında Mesut Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde Çevre Bakanı olarak görev yapan Özdemir, 1992 yerel seçimlerinde Bakırköy Belediye Başkanı seçildi ve iki dönem bu görevini sürdürdü.

Yüksek lisans derecesini alan Ali Talip Özdemir, siyasi kariyerine sivil toplum kuruluşlarında da katkı sağlayarak devam etti. Basın ve Enformasyondan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptığı dönemde ANAP'ın 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık görevine seçildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar