AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü kimdir? Hakan Tütüncü kaç yaşında, evli mi?

AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü kimdir? Hakan Tütüncü kaç yaşında, evli mi?
Antalya'nın önemli siyasi isimlerinden Hakan Tütüncü, AKP tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Peki, Hakan Tütüncü kimdir? Hakan Tütüncü kaç yaşında, evli mi? İşte, merak edilenler.

AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü kimdir?

15 Haziran 1979 tarihinde dünyaya gelen Hakan Tütüncü, Antalya'nın yetiştirdiği değerli isimlerden biridir. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamlayan Tütüncü, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Antalya Barosu'na kayıtlı serbest avukat olarak görev yapan Tütüncü, 2001 yılında AK Parti'nin kuruluş sürecinde yer aldı ve Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atanarak siyasi kariyerine başladı. 2003 yılında Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004 yılında ise Antalya İl Sekreteri olarak ana kademe görevlerinde bulundu.

2005-2009 yılları arasında iki dönem boyunca AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanlığı'nı üstlenen Tütüncü, bu süreçte partisinin gençlik politikalarına katkılarda bulundu.

SİYASİ BAŞARILARI VE BELEDİYECİLİK KARİYERİ

Hakan Tütüncü, 2009 Yerel Seçimleri'nde AKP Kepez Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi ve seçimlerde zafer elde ederek Kepez Belediye Başkanlığı görevine başladı. 2014 Yerel Seçimleri'nde ikinci defa bu göreve seçilen Tütüncü, 2019 seçimlerinde ise seçmenlerin teveccühüyle üçüncü kez Kepez Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Halihazırda Kepez Belediye Başkanı olarak görevine devam eden Hakan Tütüncü, aynı zamanda Antalya merkezli 71 üye belediyesi bulunan Akdeniz Belediyeler Birliği'nin başkanlığını 2014 yılından itibaren sürdürüyor.

Tütüncü , evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar