AKOM uyardı: İstanbul'a o tarihte kar gelecek

AKOM uyardı: İstanbul'a o tarihte kar gelecek
AKOM, İstanbul’da hafta sonu şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur beklendiğini aktardı.

AKOM'un (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bugün yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının gün içerisinde 17 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Ancak, Marmara Bölgesi genelinde etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havanın, hafta sonu Balkanlar üzerinden geleceği bildirildi.

Yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyden kuvvetlenmesiyle birlikte sıcaklıkların 8 ila 10 derece birden azalması ve kış değerlerine gerilemesi öngörülüyor. Ayrıca, bu durumun beraberinde yer yer kuvvetli sağanak yağışların yaşanmasına neden olabileceği belirtiliyor.

AKOM'un açıklamasına göre, yarın öğle saatlerinden pazar sabahına kadar sürecek yağışların, özellikle şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre ise, Marmara Bölgesi'nde yarın öğleden sonra etkisini artırarak İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli'de kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde başlayacak yağışların, zamanla hava sıcaklığının düşmesiyle kuvvetli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar