Aklımızla alay etmeyin

Türk siyasetinin uzun yıllardır hep en çok konuşulan ismi oldu Doğu Perinçek.

Rahmetli Mehmet Ali Birand'ın 1995'te yayınlanan 32. Gün programında Ertuğrul Kürkçü ve Bülent Uluer ile tartışması yeniden gündem olan Doğu Perinçek, Z kuşağının da tanıdığı bir isim haline geldi.

O meşhur kavganın popülerliğinin biteceğini hiç ama hiç zannetmiyorum.

Vatan Partisi'yle aldığı yüzde 0.20 oy oranıyla dengeleri değiştirme gibi bir durumu olmayan Perinçek, her katıldığı programda bunun tam aksini söylüyor.

Vatan Partisi'nin iktidara geleceğini beyan ediyor.

Benden duymuş olmayın ama hemi de tek başına.

Ben de Fenerbahçe'nin 3 yıl üst üste şampiyonlar ligi kupasını almasını istiyorum ama gerçekler acıdır ve aynı zamanda acıtır.

Bu popülerliğin ekmeğini yiyor tabi ki Perinçek.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından dümeni AKP limanına kıran Perinçek ve ekibi, televizyondaki o hiçbir işe yaramayan, bomboş tartışma programlarının da aranan ismi oldu.

Yani uzun yıllar boyu her dediği konuşulan, haber olan, gündem olan bunun akabinde siyasi yansımasını da hiç ama hiç alamayan bir lider var mıdır bilemiyorum.

Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalına katılmış geçtiğimiz gün.

Biraz bakma fırsatım oldu.

Cumhur İttifakı'nın en önemli aktörlerinden olduğunu her fırsatta dile getiren Perinçek, Çağlayan'ın sorduğu "Vatan Partisi başkanlık sistemini destekliyor mu?" sorusuna "Hayır, Vatan Partisi başkanlık sistemine karşı tek tutarlı tavır alan ve başkanlık sistemini tarihsel temelleriyle Türkiye'nin rejiminin ve aynı zamanda geleceğine dönük planlarımız projelerimiz içerisinde tutarlı eleştiren tek partiyiz. Başkanlık sistemi Türkiye için yanlış çünkü; iktidar çok dar bir grup elinde tutuyor. Cumhurbaşkanı çevresinde olan dar bir grup elinde topluyor. Bir nevi ekonomideki mafyalaşmanın siyasete yansıması. Ekonomide mafyalaşma olunca; sanayiciler, tüccarlar kenarlara itiliyor. Bir tek sıcak para komisyoncularının faizcilerin eline geçiyor ekonomi. Partilerin liderlikleri mafyaların eline geçiyor. Lider mafyaları oluşuyor ve sistem de meclisi kenara iterek dar bir Cumhurbaşkanı etrafında iktidarı topluyor başkanlık sistemi. Bu bakımdan başkanlık sistemini yanlış buluyoruz" diye yanıt verdi.

Eee madem bunları söylüyorsunuz da hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "başkanlık sisteminden dönüş yok" tavrına rağmen Cumhur İttifakı'nın yanında yer alıyorsunuz diye sorarlar adama.

Kendisine dönek diyenlere de isyan eden Perinçek, "Ben bilimsel sosyalistim. Dönek diyenlerin hepsi dönek. Dönek oğlu dönek onlar hem de. Hepsi dönek oğlu dönek" diyor.

Siyaset muazzam bir şey.

Bugün savunduğun, benimsediğin fikirlerin yarın tam tersini savunup, benimseyip bir de dönek olmuyorsun.

Tam olarak ne yapılınca dönek olunuyor.

Bize anlatsınlar da bilelim.

Aklımızla da alay etmeyin be kardeşim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları