Akit yazarı Mehtap Yılmaz’a, Temel Karamollaoğlu’na hakaretten ceza!

Akit yazarı Mehtap Yılmaz’a, Temel Karamollaoğlu’na hakaretten ceza!
Ankara 47. Asliye Ceza Mahkemesi, eski Akit gazetesi yazarı Mehtap Gür’ü (Mehtap Yılmaz’ı), Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na hakaret ettiği için adlî para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla gazeteci Mehtap Gür aleyhine açılan hakaret davasının bu gün yapılan duruşmasından karar çıktı.

Mahkemenin kararında “Üzerine atılı hakaret suçunun kanıt bulduğu anlaşılmakla, eylemine uyan TCK’nın 125/2 düzenlemesi yollamasında aynı yasanın 125/1 düzenlemesi uyarınca, suçun işlenmesindeki özellikler, işlendiği yer ve zaman ile meydana gelen zarar ve tehlikenin boyutu dikkate alınarak sanık Mehtap Gür’ün alt sınırdan uzaklaşmakla takdiren 150 gün karşılığı adlî para cezası ile cezalandırılmasına” ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme, sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak, cezayı 145 gün karşılığı adlî para cezasına indirdi.

Mahkeme, sanığın adlî sicil kaydının incelenmesi sonucunda kişilik özellikleri bakımından suç işleme eğiliminde yapı gösterdiğine kanaat getirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılamayacağını ve ertelenemeyeceğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar